Başhekim İliklerden; 'Tedbirsiz davranarak, hastalığı ailenize taşımayın'

Koronavirüs vaka sayılarında son günlerde Van'da da artış yaşanıyor. Vaka sayılarındaki artış telaşlandırırken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, haya

SAĞLIK 25.08.2020 11:11:52 0
Başhekim İliklerden; 'Tedbirsiz davranarak, hastalığı ailenize taşımayın'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, koronavirüs vaka sayısında artış yaşanıyor. Yaşanan vaka artışı, endişeleri de beraberinde büyütüyor. Özellikle düğün, taziye, sünnet gibi toplu etkinliklerin vaka sayılarındaki artışta etkili olduğu bilinirken, birçok kişi de sosyal medya hesaplarından, bu tür toplu etkinliklerin yasaklanması talebinde bulunuyor.

Testi pozitif çıkanların bir kısmının hastanede tedavisi sürerken, bir kısmı da evlerinde karantina altında tutuluyor. Son günlerde pozitif vaka sayılarındaki artış, sağlıkçıların da işini zorlaştırıyor.

Bu süreçte büyük özveri ile çalışan sağlıkçılar, fırsat buldukça da vatandaşları uyarmaktan geri durmuyor. Bu sağlıkçılardan biri olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, bir kez daha vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Dr. İliklerden, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Büyüklerimizi, kıymetlilerimizi, değerlerimizi kaybediyoruz. İleri yaş ve ek hastalık sahibi hastalarımızda Covid-19 eşliği ölümcül olduğunu gösteriyor. Gençlerde bile ağır seyreden bu hastalığı tedbirsiz davranarak evlerinize, ailelerinize taşımayınız. Van için kritik dönemdeyiz” dedi. / Haber: Umut Tarhan