Başhekim İliklerden paylaştı; Bu çağrıya kulak verin!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, sosyal medya hesabından çok önemli bir çağrıda bulundu. İliklerden, COVİD-19 vaka sayılarının arttığını belirterek

SAĞLIK 7.08.2020 11:53:43 0
Başhekim İliklerden paylaştı; Bu çağrıya kulak verin!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs salgını tüm dünyada, ülkemizde ve ilimizde devam ediyor. Vaka sayılarında son zamanlarda yeniden bir artış trendi gözüküyor. Bu artış kaygılandırırken, ülke genelinde olduğu gibi Van genelinde de bu hastalığa karşı mücadele veriliyor.

COVİD – 19 ile mücadelenin baş aktörleri olan doktorlar da, bu süreçte mesai mefhumu gözetmeksizin çabalıyor. Bu çabaya destek isteyen doktorlar, özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını öneriyor.

Tüm uyarılara rağmen Van'da da vaka sayıları son zamanlarda artışa geçti. Vaka sayılarını kontrol altında tutmak için çeşitli tedbirler alınırken, pandemi toplantısında da gidişat değerlendirmesi yapıldı. Toplantının ardından, vatandaşların kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak hareket etmeleri gerektiğine bir kez daha işaret edildi.

BAŞHEKİMDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Bir yandan kurallara uyulması çağrıları yapılırken, diğer taraftan hastalığa yakalananların tedavisi devam ediyor. Kimi hastalar evlerinde takip edilirken, durumları daha ciddi olan ve kronik rahatsızlığı olanlar ise hastanelerde gözetim altında tutuluyor. Durum böyle iken, hastaların tedavisinde çeşitli yöntemler kullanılıyor. Bu yöntemlerden birisi de immum plazma. Bu konuda sosyal medya hesabından önemli bir çağrıda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, “İlimizde artan COVİD-19 vakaları nedeniyle tedavide kullanılan İMMUN PLAZMA ihtiyacını karşılamak için COVİD-19 hastalığını şifa ile atlatmış vatandaşlarımızın kan bağışında bulunması gerekmektedir. Kızılay Kan Merkezi, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi” paylaşımı yaptı.

Başhekim İliklerden'in bu çağrısı, kısa zamanda çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılarak, çağrıya karşılık verilmesi istendi. Hastaların tedavisi için, daha önce COVİD-19'a yakalanmış ve hastalığı yenmiş kişilerin kan vermesi büyük önem taşıyor. Bu şartlara haiz vatandaşlardan duyarlı olmaları bekleniyor.

“...EVLADINIZDAN BİLE UZAK DURUNUZ”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, çok önemli bir uyarıda daha bulundu. 50 – 55 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara seslenen İliklerden; “50-55 yaş üstü ve/veya ek hastalığı olan (KOAH, ileri bronşit astım, Kalp Hastalığı vs ) vatandaşlarımız grip ve benzeri semptomu olan evladınızdan bile uzak durunuz. Kısa süreli önlemlerle sevdiklerinizle daha uzun yaşayın.” uyarısı yaptı. 

Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi