Bakan Koca uyardı: Her türlü kavgaya hazırız! El koyarız

"Biz sağlıkçılarımızı asla malzemesiz bırakmak istemiyoruz,bunun için de her türlü kavgaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz." Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hem İçişleri hem MASAK bu anlamda operasyonlar yapıldı. Dep

SAĞLIK 25.03.2020 22:52:27 0
Bakan Koca uyardı: Her türlü kavgaya hazırız! El koyarız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Sosyal medyada dolaşan iddialar var. Sağlık çalışanların maske sıkıntısı yaşadığına yönelik." sorusuna cevap verdi.

Bakan Fahrettin Koca şu ifadelerde bulundu:

Maske konusu ülkemiz üretim noktasında yeterli kapasiteye sahip. Maalesef bunu istismar eden az sayıda değil çok sayıda üreticimiz ve satıcımız oldu. Bu süreçte yurt dışına ihracı daha çok ön planda tutan, içeride fiyatları yükselten 14 kuruşa aldığınız maskeyi bakanlık olarak 3 liraya 3,5 liraya alamadığımız dönemi gördük. Hem İçişleri hem MASAK bu anlamda operasyonlar yapıldı. Depolardaki mallara el konuldu. Üretimin sadece bakanlığa yapılmak üzere çok sıkı tedbirler aldık. Bu noktada halen farklı yaklaşımlar içinde olursa bunun devamı el koymaktır. Bu çok nettir. Hem okullarda hem birtakım işadamlarımız dahil olmak üzere birçok yerde üretim yapılıyor. Kamu, üniversite hastanelerimize maske, gözlük, tulum dahil olmak üzere Gazi Üniversitesi bugün yine vermek üzere. Bugün özel sektör bu noktada çok zorlandıklarını ifade ettiler. Yine biz aracılık ederek hangi fiyattan alıyor isek o rakamla özellikle hiçbir şey ilave etmeden özel sektöre de vermeyi başlatmış olduk. Önümüzdeki günlerde istismar edenlere asla fırsat vermeyeceğimizi, hekim ve sağlık çalışanlarımızı bu anlamda malzemesiz bırakmama noktasında kararlı olacağımıza emin olun. Hür türlü imkanı zorlayacağıma siz de inanın. N95'i herkes kullanmamalı. Nerede kullanılacağını Bilim Kurulu algoritmayı geliştirmiş durumda. Özellikle yoğun bakım hastasının kullanılması gerektiğini biliyoruz. Normal cerrahi maskenin önemli olduğunu ve kullanmak zorunda olan hekim arkadaşlarımıza da N95'i asla eksik bırakmamak noktasında çaba içerisinde olduğumuzu, önümüzdeki günlerde daha yoğun malzemenin olacağını, eksiklik oluşturmayacağımızı ısrarla ifade etmek istiyorum. Özel sektörün de taleplerini alıp bunu vermeyi düşünüyoruz. Üreticilerimiz ve satıcılarımız şu dönemde asla farklı bir yaklaşım içine girmiyor olmalıdırlar. Biz sağlıkçılarımızı asla malzemesiz bırakmak istemiyoruz,bunun için de her türlü kavgaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz.