Bakan Fahrettin Koca'ya açıkça soruldu: Koronavirüsün çıktığı şehir neden karantina altına alınmadı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsün çıktığı kentimiz neden karantinaya alınmadı?" sorusuna "Tek bir hadiseye rastlandı, o da yurt dışı temaslı olduğu için karantinaya alma ve açıklama gereği duymadık" ce

SAĞLIK 12.03.2020 11:20:58 0
Bakan Fahrettin Koca'ya açıkça soruldu: Koronavirüsün çıktığı şehir neden karantina altına alınmadı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) önceki gün Türkiye'ye de sıçradığı açıklanmıştı. Konuyla ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelmişti. Koronavirüsün bulaştığı kişinin ve yakın çevresinin karantina altına alındığını belirten Koca, hastanın hangi ilimizden olduğunu açıklamamaştı.

O ilimiz neden karantinaya alınmadı?

Bakan Koca, "İran'da ilk vaka çıktığında siz 'Kum kentini o an karantinaya alsalardı bu denli yayılmazdı' demiştiniz. Ancak siz de ilk vakanın çıktığı yerin karantinaya alınmasını uygun bulmuyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

"Diğer illerdeki hassasiyeti düşürebilirdi"

Bakan Koca, bu soruya "Tek bir hadiseye rastlandı, o da yurt dışı temaslı olduğu için karantinaya alma ve açıklama gereği duymadık. Eğer açıklasaydık, herkes sanki sadece orada varmış gibi bir algıya kapılıp, diğer illerdeki hassasiyeti düşürebilirdi" yanıtını verdi.