Aşı çalışmalarını yürüten Ercüment Ovalı'dan Türkiye'yi heyecanlandıran paylaşım

Türkiye'deki aşı çalışmaları için 45 günlük karantinaya giren Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

SAĞLIK 8.04.2020 18:48:34 0
Aşı çalışmalarını yürüten Ercüment Ovalı'dan Türkiye'yi heyecanlandıran paylaşım
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüse karşı tüm dünyada ve ülkemizde aşı çalışmaları sürerken Acıbadem Labmed İstanbul Doku Tipleme Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi karantinada aşı çalışmalarını sürdürüyor.

Prof. Dr. Ovalı, mayıs ayının ortalarında aşının klinik çalışmaya hazır hale gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ovalı, "Bizleri merak ettiğinizi biliyoruz. Şimdilik her şey yolunda demekle yetineceğim. Iyi kandiller Türkiyem" dedi.

Çalışmalara başlamadan önce açıklama yapmıştı

Ercüment Ovalı, "Hem çevremizi hem de kendimizi garanti altına almak için aşıyı hazır hale getirinceye kadar 45 gün burada yaşayacağız. Bu aşı tamamen yerli aşı olacak. 45 gün sonra müjdeli haberi vermek için çalışıyoruz. Amacımız mayıs ayının ortalarında klinik çalışmaya hazır hale gelmek. Başarısızlık her zaman olabilir, tekrar tekrar yapabiliriz. Bu süreç uzayabilir. Bütün ekip bunu başarmak istiyoruz. Hatasız yürümek ve bunu yapmak istiyoruz" deyip sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Karantinaya ilk ben gireceğim, ilk dört gün tek başıma çalışacağım. Ben güvenli olduğuna inandıktan sonra dört kişilik ekibim de girecek. Güvenlik tedbirlerimiz iyi ama ben girip sorunsuz olduğunu görmeden onları içeri almam. Sonrasında ise çalışmaları onlara devredeceğim. Gençler arkamdan gelecekler.