ABD ve Almanya hakkında şok iddia! Koronavirüs aşısı için mücadele ediyorlar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Almanya'da faaliyet gösteren CureVac adlı şirketi almak için girişimlerde bulunurken, Alman hükümeti koronavirüse karşı potansiyel aşıyı geliştiren şirketi satmamak için girişimlerde bulunuyor.

SAĞLIK 15.03.2020 22:43:55 0
ABD ve Almanya hakkında şok iddia! Koronavirüs aşısı için mücadele ediyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Alman hükümet kaynakları tarafından yapılan açıkalmada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin bir Alman firması CureVac tarafından geliştirilen potansiyel koronavirüs aşısına nasıl erişebileceğini araştırdığını belirtti.

Welt am Sonntag Alman gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın CureVac'ı ABD'ye çekmek için para teklif ettiğini ve Alman hükümetinin kalmasını sağlamak için karşı tekliflerde bulunduğunu açıkladı.

ABD'li bir yetkili konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu hikaye çılgınca abartılıyor. ABD hükümeti bir aşıya yardım edebileceklerini iddia eden birçok (25'ten fazla) şirketle girişimde bulunuyor. Bu şirketlerin çoğu zaten ABD'li yatırımcılardan finansman aldı. Yardımcı olabileceğini iddia eden herhangi bir şirketle konuşmaya devam edeceğiz. Ve bulunan herhangi bir çözüm dünyayla paylaşılacak." dedi.

İsmi açıklanmayan Alman Sağlık Bakanlığı sözcüsü, gazetede bir söz teyit ederek şunları söyledi, "Alman hükümeti, yeni koronavirüse karşı aşıların ve aktif maddelerin de Almanya ve Avrupa'da geliştirilmesini sağlamakla çok ilgileniyor. Bu bakımdan, hükümet CureVac şirketi ile yoğun bir alışveriş içindedir.” dedi.

CureVac şirketi yaptığı açıklamada, "Şirket bir satın alma konusundaki mevcut söylentileri reddetti." denildi. Şirket geçen hafta yaptığı açıklamada aşıyı bulmak için çalışmalara başladığını açıklamıştı.