Vatandaşlar doğalgazı ne zaman kullanacak? Erdoğan tarih açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi tarafından Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin Karadeniz'de yapıldığı müjdesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bul

POLİTİKA 21.08.2020 16:07:09 0
Vatandaşlar doğalgazı ne zaman kullanacak? Erdoğan tarih açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası Dolmabahçe Ofisi'nden yaptığı konuşmayla tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'e gönderilen Fatih Sondaj Gemisi'nin tarihin en büyük doğalgaz keşfini gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, Tuna-1 lokasyonunda 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgazın bulunduğu havzaya Sakarya Havzası isminin verildiğini söyledi.

"2023'te milletin kullanımına sunulacak"

Doğalgazın bulunmasının ardından hemen üretim için kuyu açma çalışmalarına başlanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoağan, sonrasında ise üretim konseptinin belirlenip inşaat ve yapıma geçileceğini söyledi. Sadece denizlerde değil topraklarda da gaz aramalarının yürütüldüğü bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi hedefi veriyorum: Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin huzuruna sunmaktır." dedi.