Milli Savunma Bakanı Akar yeni askerlik sistemini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hem erbaş ve erler hem bedelli olanlar bir ay temel eğitim yapacak. Bunun sonunda bedelliye ayrılanların askerlikle ilişkisi kesilecek." dedi.

POLİTİKA 8.03.2019 15:29:05 0
Milli Savunma Bakanı Akar yeni askerlik sistemini açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan Akar, yeni askerlik sisteminin de ayrıntılarını anlattı.

Akar, “Üzerinde çok çalıştığımız, olabildiğince modern verileri kullandığımız bir çalışma. Modern, öngörülebilir, TSK'nın ihtiyacını, gençlerin eğitim ihtiyacını karşılayacak noktaya geldiğini söyleyebilirim.” dedi.

         Hem erbaş ve erlerin hem de bedelli olanların bir ay temel eğitim yapacağını belirten Akar, bunun sonunda bedelliye ayrılanların askerlikle ilişkisinin kesileceğini söyledi.

Akar, “Yeni askerlik sistemi dağılımı bedelli askerlik, yükümlü erbaş ve erler, yedek astsubaylık, yedek subaylık ve dövizli askerlik şeklinde olacak.” İfadelerini kullandı.

        “Erlere ‘kalmak ister misiniz’ diye soracağız”

Lise mezunu ve altı gençlerin 1 ay temel eğitime müteakip 5 ay kıtada görev yapacağını belirten Akar, sonunda erlere ‘kalmak ister misiniz’ diye soracaklarını söyledi.

         Akar, şunları söyledi:

“Lisans ve lisansüstü eğitim yapan gençlerimiz yedek subay olacaklar. 2 ay temel ve sınıf eğitimi alacaklar, 10 ay kıtalarda maaşlı olarak görev yapacaklar ve daha sonra terhis olacaklar. Ama isterlerse subaylığa geçecekler, istek ve ihtiyaç durumuna göre.”

Akar, "Gençlerimiz bir taraftan silahlı kuvvetlerin ihtiyacını karşılayarak ülkemizin ve milletimizin savunmasına katkı sağlarken diğer taraftan kendi eğitim, öğrenim ve mesleki gelişmelerini sağlayabilecekler." dedi.