Yeni Emek Göleti'nde çalışmalar sürüyor

Van'ın Özalp İlçesinde yapımı devam eden Yeni Emek Göleti'nde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yeni Emek Göleti'nin tamamlanmasıyla 4 bin 140 dekar arazi suya kavuşacak.

ÖZALP 28.06.2021 10:17:57 0
Yeni Emek Göleti'nde çalışmalar sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Van'da yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Van ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyan DSİ, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa da neden oluyor.

Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Bu kapsamda Van'ın Özalp İlçesinde yapımı devam eden Yeni Emek Göleti'nde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Özalp Yeni Emek Göleti'nin tamamlanması ile depolanacak su ile 4 bin 140 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Özalp Yeni Emek Göleti'nde gövde dolgu, dolusavak, regülatör imalatları hız kesmeden sürüyor.

Temelden yüksekliği 34 metre ve su depolama kapasitesi 1 milyon 219 bin metreküp olan Özalp Yeni Emek Göleti'nin tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 800 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun