Muradiye Şelalesi ziyaretçiyle dolup taştı

Van’da sıcakların artmasıyla birlikte Van Gölü kıyısında bulunan piknik alanlarıyla Muradiye Şelalesi ziyaretçiyle dolup taştı.

MURADİYE 28.07.2020 11:40:51 0
Muradiye Şelalesi ziyaretçiyle dolup taştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir yandan sıcakların artması diğer yandan da aylar süren koronavirüs önlemleri altında stresli bir yaşam sürdüren vatandaşlar, önlemlerin yumuşatılmasıyla birlikte hafta sonları piknik alanlarına ve serin alanlarına akın etmeye başladı.

VAN GÖLÜ KIYILARI DOLUP TAŞTI

Geçtiğimiz hafta sonu da cumartesi ve Pazar günleri Edremit, Gevaş, Muradiye ve Erciş sahilleri piknik yapan vatandaşlarla dolup taştı.

Semaverini, mangalını kapan vatandaşlar hem piknik yaptı, hem de gölde serinlenmenin keyfini çıkardı.

MURADİYE ŞELALESİ EN FAZLA TERCİH EDİLEN YERLERDEN 

Sıcaklar bastırdığında Van’da en fazla tercih edilen piknik ve dinlenme alanlarından biri de Muradiye Şelalesi. 

Serin suyu, enfes doğası, asma köprüsü, tesisleriyle birlikte hareket alanı da geniş olan şelale de cumartesi ve pazar günleri tercih edilen vazgeçilmez mekanlardan biri.

ŞELALE DOLUP TAŞTI

Geçtiğimiz hafta sonu da Muradiye Şelalesi çevre il ve ilçelerden de gelen ziyaretçisiyle dolup taştı.

Özellikle asma köprü üzerinde yürüyüş keyfi çıkaran piknikçiler, serin suya da girdi.

MASKE TAKANLAR OLDU

Bu arada piknik alanında birçok kişinin maske takması dikkat çekti. 

Maske takan bir vatandaş, “Açık havadayız, ama belli olmaz burada da dikkat etmek gerekiyor. Havadan da bulaştığı söyleniyor. O nedenle ben şahsen korkuyorum ne olur ne olmaz. Her ortamda maske takalım, buna dikkat edelim” dedi.

“20 YILDIR GELMEMİŞTİM”

Bir başka piknikçi vatandaş ise, şelaleye 20 sene önce geldiğini belirterek, “Van’da yaşıyorum, buraya 20 sene önce gelmiştim, hep başka yerlere pikniğe gidiyorduk ailece. Ama bu sefer ailece şelaleye geldik. Değişiklik olsun dedik, çok evde kaldık bu sene virüsten dolayı, çok bunaldık. Nefes alalım dedik. Zaten buranın ne kadar muhteşem olduğunu biliyordum, yeni düzenlemeler de var, lokanta falan.. Su güzel, çevre çok güzel, çok mutluyuz hepimiz” diye konuştu.
Özel Haber: M.Selim KURT

(Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi