VASKİ ekipleri zorlu koşullarda çalışıyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (VASKİ) halkın yaz ve kış hizmetlerden mahrum kalmaması için gösterdiği emek büyük takdir görüyor. Gürpınar’ın Öveçli Mahallesi Yelekli Mezrasının su arızasını gidermek için ekipler 3 km’

METEOROLOJİ 24.12.2018 14:59:02 0
VASKİ ekipleri zorlu koşullarda çalışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde bildirilen arızalara anında gidilerek müdahale ediliyor. Zor arazı şartlarında da görev yapan VASKİ ekipleri karşılaştıkları olumsuzluklara rağmen görevlerini yerine getiriyor.

    Son günlerde etkisini oldukça htiren soğuk ve karlı havalarda bile durmayan ekipler, bildirilen arızalara ulaşmak için zamanla yarışıyor. Bazen iş makinelerinin bile ulaşamadığı mevkilere VASKİ ekipleri tüm imkânlarını zorlayarak ulaşmak için büyük çaba harcıyor.  

           VASKİ ekipleri Gürpınar İlçesine bağlı Öveçli Mahallesinin Yelekli Mezrasının su arızasını gidermek için büyük zorluklar yaşadı. Yolun kardan kapalı olmasından dolayı ekipler 3 km’lik yolu yaya gitmek zorunda kaldı.

        Malzemeleri at sırtında ve omuzlarında taşıyarak saatlerce yaya yürüyen ekip arıza yerine güçlükle ulaştı.

 Soğuk hava şartlarıyla mücadele ederek arıza yerine ulaşan ekipler arızayı gidererek yeniden Yelekli mezrasına suyun verilmesini sağladılar.