Van'da hava sıcaklıkları arttı

Geçtiğimiz hafta yağan yağmurun ardından birkaç gün havanın serinlediği Van'da yeniden sıcak hava hakim oldu.

METEOROLOJİ 2.09.2020 09:00:17 0
Van'da hava sıcaklıkları arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eylül ayına girdiğimiz bu günlerde herkes havaların serinlemesini beklerken, yeniden sıcak havaların gelmesi vatandaşı memnun etti.
Van'da kış aylarının uzun sürdüğünü aynı zamanda çetin geçtiğini belirten vatandaşlar, Eylül ayı ile birlikte havaların serinlediğini ancak birkaç gündür etkili olan sıcak havalardan memnun olduklarını söylüyor.

Geçtiğimiz hafta yağan yağmur ile birlikte hava sıcaklıklarının 20 derecelere kadar düştüğü Van'da yeniden 6 – 7 derecelik artışla sıcaklık 29 dereceleri gördü.

HAFTASONU VAN GÖLÜ'NE AKIN VARDI

Havaların yeniden ısınması ile birlikte haftasonu vatandaşlar Van Gölü'ne ve piknik alanlarına adeta akın etti.
Göle girmenin son demlerini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, sıcak havayı fırsat bildiklerini ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

Piknikçiler ise sıvak havalarda kendilerini nispeten serin olan mesire alanlarına attı. Burada mangal ve semaver dumanı tüttüren vatandaşlar, keyifli bir haftasonu yaşadı.

YETKİLİLER UYARIYOR

Ancak yetkililer, vatandaşları sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda ısrarla uyarıyor. Piknik alanlarında, gölde kalabalık oluşturacak şekilde biraraya gelinmesinin yanlış olacağına işaret eden yetkililer, bu tür yerlerde mutlak suretle tedbirlere uyulmaya devam edilmesinin, tedbirin biran olsun elden bırakılmamasının önemli olduğunu söylüyor. Artan koronavirüs vakalarının da göz önünde bulundurularak, vatandaşların oldukça dikkatli hareket etmelerinin mecburi olduğu hatırlatılıyor.

“ÇÖPLERİNİZİ PİKNİK ALANLARINDA BIRAKMAYIN”

Yetkililer, önemli bir konuda daha uyarı yapmayı ihmal etmiyor. Özellikle göl kenarında ve piknik alanlarında çöplerin bırakılmasının büyük sorun teşkil ettiği kaydedilirken, vatandaşların bulundukları yerden ayrılırken mutlaka çöplerini de toplamaları ve çöp bidonlarına bırakmaları isteniyor.

Göle giden bazı vatandaşların ise piknik atıklarını sahile bıraktıkları, bu atıkların da rüzgar ve dalga marifetiyle göle karıştığı ifade edilirken, gölün kirletilmemesi noktasında da çok daha hassas davranılması gerektiği hatırlatılıyor. Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi