Tuşba Belediyesi'nden kar mesaisi

Tuşba Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, gece saatlerinden itibaren yol açma, küreme ve tuzlama çalışmalarına başlanıldığı, kırsal mahallelerin ana yol ağının yüzde 70’i ve merkez mahallerde ise yüzde 50’sinin kar temizleme çalı?

METEOROLOJİ 13.02.2020 11:59:11 0
Tuşba Belediyesi'nden kar mesaisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, dün öğlen saatlerinden başlayan ve halen aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipiye rağmen başlattığı yol açma, küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların mağdur olmaması için tüm ekipleri ile sahada olan Tuşba Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, gece saatlerinden şimdiye kadar 300 kilometrelik ana yol ağında kar temizleme çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.

BAŞKAN AKMAN, ‘MECBUR KALMADIKÇA ÖZEL ARAÇLARINIZLA YOLCULUK ETMEYİNİZ’

Çalışmalarını 30 personel ve 9 adet kamyon, 5 adet greyder, 5 adet kazıcı ve yükleyici, 2 adet loder ve 1 adet tuzlama aracı olmak üzere 22 adet araç ile yürüttüklerini kaydeden Belediye Başkanı Salih Akman, meteorolojik verilere göre son 26 yılın en ağır kışının yaşandıklarını söyledi. Başkan Akman, gecenin geç saatlerine kadar Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında kurulan, vali yardımcıları, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu, Edremit Belediye başkanları, jandarma, emniyet, AFAD, UMKE ve sağlık müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı ve 24 saat esasına göre çalışacak Kriz Merkezi'ni faaliyete geçirerek çalışmalarını takip ettiklerini belirtti. Başkan Akman, “Meteorolojinin verdiği bilgilere göre kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edecek. Bunun için vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, toplu ulaşım araçlarını kullanmaları, özel araçlarıyla trafiğe çıkmaları gerektiği durumlarda ise tedbirlerini almaları gerekmektedir” dedi.

BAŞKAN AKMAN, ‘750 KİLOMETRE YOL AĞIMIZ VAR’

Tuşba Belediyesi’nin sorumluluk alanında 10’u merkez olmak üzere 67 mahallesi ve 750 kilometre yol ağının olduğunu da hatırlatan Başkan Akman, karla mücadele çalışmalarının daha öncede yaptıkları planlama doğrultusunda devam ettiğini ve şimdiye kadar her hangi bir aksaklık yaşanmadığını dile getirdi. Başkan Akman, “Yol açma çalışmalarımız hazırlanan plan doğrultusunda her hangi bir aksaklık yaşanmadan devam ediyor. Bu saat itibarı ile kırsal mahallelerin ana yol ağının yüzde 70’i ve merkez mahallerde ise yüzde 50’sinin kar temizleme çalışmalarının tamamladık. Sizlerde takdir ederseniz, 750 kilometrelik bir yol ağının bir anda temizlenmesi büyük imkân ve araç gereç gerekmektedir. Vatandaşlarımızın ekiplerimize yardımcı olmalarını bekler, şimdiden göstereceğiniz anlayıştan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Akman, vatandaşların ekiplerin kar temizleme çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütmesi için araçlarını düzenli park yapmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Akman, don ve buzlanma olaylarına karşı da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. 

Bu arada hastaya almaya giden ambulans, bilinmeyen bir nedenden dolayı yanan otomobili söndürmeye giden itfaiye aracı, mahsur kalan polis ekiplerinin yanı sıra yolda kalan çok sayı da araçta Tuşba Belediyesi ekipleri tarafında mahsur kaldıkları bölgelerde kurtarıldı.