Kardan dolayı kapanan yollar açılıyor

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan 36 yerleşim yerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.

METEOROLOJİ 23.01.2021 11:49:12 0
Kardan dolayı kapanan yollar açılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da hafta başı etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağının durmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 3 mezra, Başkale'de 1 mahalle- 1 mezra, Çatak'ta 1 mahalle - 15 mezra, Gevaş'ta 2 mahalle - 5 mezra ve Gürpınar'da 3 mahalle - 5 mezra olmak üzere toplam kapalı bulunan 36 yerleşim yerinin yolu Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipleri tarafından açılması yönünde çalışmalarını aralıksız sürdürülüyor.
Öte yandan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Müdürlüğüne bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, kapalı bulunan Van-Bahçesaray yolunda ise 08.00 ile 14.00 saatleri arasında yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Meteorolojiden kuvvetli buzlanma, don ve çığ uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge illeri için kuvvetli buzlanma, don ve çığ uyarısında bulundu.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi beklendiği belirtilerek, “Yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar olabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Hava sıcaklıklarının 2 il 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzeyli ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Van Gölünde hava durumu: parçalı ve az bulutlu, yer yer pus ve sisli, rüzgar: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, dalga: 0,25 ila 0,50m; görüş: iyi, pus anında orta, sis anında zayıf. İl merkezleri için beklenen en yüksek sıcaklıklar; Van 1, Bitlis -3, Muş -4 ve Hakkâri’de 0 derece olması beklenmektedir. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.