Başkan Sabırlı: Bu acının tarifi yok Allah bir daha yaşatmasın

2011 yılında 601 canın yitirildiği Van Depremi’nden sonra ikinci büyük felaketini yaşayan Van’da, İki büyük çığ felaketi ile 41 canımız daha git az deprem kadar acı bir felaketi daha yaşayan Van’da, Bahçesaray’da yürekler adeta

METEOROLOJİ 17.02.2020 11:21:50 0
Başkan Sabırlı: Bu acının tarifi yok Allah bir daha yaşatmasın
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bahçesaray ilçesinde Salı günü akşam saatlerinde, üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişi hayatını kaybetti. O çığdan sonra kar altında kalan 2 kişiyi kurtarmak için olay yerine gelen ekipler, ikinci çığ felaketiyle karşı karşıya kaldı. Can kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü alan bir anda can pazarına döndü. Yaşanan ikinci felakette ise dün cansız bedeni çıkarılanlar ile birlikte 36 hayatını kaybetti. İki gün içerisinde meydana gelen iki çığda toplam 41 can kaybı yaşandı.

Çığda hayatını kaybedenlerden 11 asker, 9 güvenlik korucusu, 2 itfaiye eri, bir korucu olduğu bilgisi edinilirken hayatını kaybeden diğ isimlerin ise arama kurtarma ekibi ve Bahçesaray’dan gelen vatandaşlar olduğu açıklandı. İçişleri Bakan’ı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bulunduğu kentte hayatını kaybeden şehit askerler memleketine uğurlanırken, diğer çığ şehitleri de kend ilçelerinde ve mahallelerinde toprağa verildi. Tüm Türkiye Van için gözyaşı dökerken, Van’daki görüntüler ise yürekleri parçaladı.

Günlerdir hastane önlerinde, morglarda, mezarlıklarda feryat eden annelerin, ailelerin gözyaşları sel olup aktı. Hayatını kaybedenlerin bir bir uğurlandığı kentte matem havası hâkim olurken, enkaz altında kalan bir kişiyle ilgili çalışmalar hava şartlarının uygun olmamasından dolayı erteleniyor. Yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin taziyesi sürüyor, Bahçesaray Ak Parti İlçe Başkanı Cumali Sabırlı Yayla köyünde çı felaketinde şehit olan vatandaşların taziyesine katıldı.

Taziye ziyareti sonrası kısa bir açıklama da bulunan İlçe Başkanı Sabırlı, “Acının tarifi yok. Acınız acımızdır rabbim bir daha böyle acıla yaşatmasın kimseye kaderi ilahi. İlçemiz Yayla konak köyündeki 6 şehit kardeşimizin kurulan taziyesine ilçe halkımız ile birlikte ziyaret ettik. İl başkanımız Kayhan Türkmenoğlu ilgi alakası için sonsuz teşekkürler ederiz ilk günden beri bizimle rabbim kendilerinden razı olsun.” dedi. Kaynak: Van Postası Gazetesi