Yok böyle bir şey! Gavs(!) Hazretleri deprem durdurmuş...

İstanbul depreminin ardından YALAN menkıbeleriyle ünlü tasavvufun doğudaki yatağı Menzil Tarikatı ve uçurulan şeyhi Abdülbaki Erol'u hatırlamamak mümkün mü? Elbette.. Mümkün değil... Ve hatırlandı da...

KÜLTÜR 28.09.2019 10:11:41 0
Yok böyle bir şey! Gavs(!) Hazretleri deprem durdurmuş...
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul'da 5,7 şiddetinde görülen depremde bereket versin ki herhangi bir can ve mal kaybı olmadı. Deprem sonrası gözler haklı olarak milleti aptal yerine koyan Menzil'e döndü. 

Semerkand TV'de yayınlanan programda saçından sakalından utanmayan bir şahıs, aklını odanın dışına bırakmış gençlere yaptığı sohbette Abdülbaki Erol'un depremi durduğunu anlatıyor.

Bu Abdülbaki Erol denen zatı herhalde takipçilerimiz hatırlayacaktır. Serdar Tuncer zatı muhteremin müridlerin kalbinden geçenleri bildiği, meleklere saman taşıttığı palavrasını anlatırken karşıda oturmuş mağrur bir şekilde dinlemekteydi.  

Programda şeyhin duasıyla depremin “Sana itaat olunmakla emr’olundum” dediği ve depremin sona erdiği öne sürülüyor.

Herkes bilir ki deprem bir anda olur ve en fazla dakika içinde sükut bulur. Sonra artçı sarsıntıları olur. 

Ekrandaki ağa öyle bir anlatıyor ki sanırsınız deprem kesintisiz devam ediyor. Gavs hazretleri depremi biliyor ama kılını bile kıpırdatmıyor. Derken millet geliyor. Yalvar yakar, "Aman efendim ne olur durdurun bu depremi."

Ve sağolsun gavsımız gider ve depremi durdurur. Ve gavs hazretleri ona dur diyor ve depremde anında duruyor. Hem de "Gavs hazretlerinin emrine amade olduğunu hal diliyle söyleyerek.."

Yani ağaya yalvarmadıkça kılını bile oynatmıyor anlayacağınız. 

***

Nasıl olaysa bu... Bir tane deseniz tanığı yok! Her şey rivayet.. Yalan dolan..

***

İşin tuhafı! Bu vatandaş ekranlardan milletin gözüne baka baka yalan söylerken gavs hazretleri çıkıp böyle bir şey olmadı da demiyor. Demek ki ağa gerçekten depremi durdurduğuna inanıyor...

***

İşte o tweet ve Gavs Hazretlerine sevgi ve selamlarını ileten sosyal medya kullanıcıları:

Kaynak: DiNiHABER.C0M / Özel İçerik