VAYAB'dan İdlib anması

Van’da faaliyetlerini 3 yıldır sürdüren Van Şairler ve Yazarlar Birliği (VAYAB), İdlib Şehitleri için anma programı gerçekleştirdi.

KÜLTÜR 11.03.2020 16:56:34 0
VAYAB'dan İdlib anması
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAYAB’ın bir oluşumu olan “Mavi Kentin Kalemleri” köşesinde yazan şairlerin katıldığı programa katılım yoğun oldu. Ogansia’da düzenlenen programda konuşan VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, “Ülkemizin bekası için şehit olanları şiirle anmak istedik. Duygu dolu şiirler yazarak şehitlere armağan eden şairlerimize teşekkür ederiz. VAYAB şimdiye kadar 100’den fazla program tertipleyerek bilhassa gençleri sanata kazandırmaya çalıştı. Bundan sonra da aynı duyarlılık ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
VAYAB etkinlik koordinatörü Mustafa Işık ise, "Bilhassa gençlerden oluşan yeni nesil şairlerimizin birbirinden güzel şiirleriyle başta İdlib şehitleri olmak üzere Bahçesaray’da çığ ve Başkale’de deprem şehitlerini unutmadık. Programa katkı sunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Şairler şiirlerini seslendirirken müzisyen Osman Korkmaz da günün anısına ağıtlar söyleyerek duygularını dile getirdi.
Programda ayrıca şehitler için yazılan şiirler sinevizyondan katılımcılara izletildi. Gösterim sırasında duygulu anlar yaşandı. Program sonunda katılımcılara başarı belgeleri verildi.