Vanlı gençler hünerlerini sergileyecek

Gençlerin, Türk Müziği'ne olan ilgilerinin artması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 'Sahne Sırası Sende' sloganıyla Türk Müziği yarışmaları başladı. İnternet üzerinden alınan başvurular, 30 Hazi

KÜLTÜR 21.04.2021 11:24:41 0
Vanlı gençler hünerlerini sergileyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek organizasyon 'Sahne Sırası Sende' sloganıyla 14-29 yaş arasındaki tüm gençleri Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği yarışmalarına davet edildi. Müzik yeteneğine güvenen gençler 'Sahne Sırası Sende' sloganıyla düzenlenecek olan yarışmaya internet üzerinden başvurarak katılım sağlayabilecek.

Gençler aynı zamanda Van'daki gençlik merkezlerine giderek, detaylı bilgi alma imkanı bulabiliyor. Teknolojik hediyeler kazanma ve ünlü sanatçılarla düet yapma şansı yakalayacak olan gençler, hünerlerini sergileyecek. Yarışma sonunda birinci olana dizüstü bilgisayar, ikinci olana akıllı telefon, üçüncü olana ise akıllı saat hediye edilecek. Aynı zamanda kategori birincileri ünlü bir sanatçıyla stüdyo ortamında düet yapma imkanı yakalarken, her kategoride ilk 20'ye giren yarışmacılara ise 250 TL değerinde kitap hediye çeki verileceği belirtildi. 18-29 yaş aralığındaki kişilerin başvurabileceği yarışmanın Türkiye finalinin ise 12 Ağustos 2021 tarihinde yapılacağı açıklandı. Başvurular 30 Haziran tarihine kadar internet üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI

Yarışmaya 18-29 yaş aralığındaki tüm gençler başvurabilecekken, başvurular; solo ses kategorilerinde bireysel, özgün yorum kategorisinde ise ekip olarak yapılabilecek.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Yarışma, Türk Müziği Solo Kadın, Türk Müziği Solo Erkek, Popüler Müzik Solo Kadın, Popüler Müzik Solo Erkek, Özgün Yorum (Cover) olmak üzere 5 kategoride düzenlenecek. Türk Müziği Kategorisi kapsamında, "Türk Halk müziği, Türk Sanat müziği, Tasavvufi müzik ve Ezgi" türlerinden eserler seslendirilebilecek. Popüler Müzik Kategorisi kapsamında, "Pop, Özgün, Arabesk ve Rock" türlerinden eserler seslendirilebilecekken, özgün yorum kategorisi kapsamında ise yarışmacılar, Türk halk veya Türk Sanat müziği türlerine ait bir eseri günümüz/popüler müzik anlayışıyla yeniden yorumlayabilecek.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma başvuru tarihleri, 15 Nisan-30 Haziran 2021 olarak belirlenirken, Türkiye finalistlerinin açıklanması, 22 Temmuz, 2021 Türkiye finali ise 12 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak.

YARIŞMA BAŞVURUSU

Yarışma başvuruları gencizbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden alınacak ve başvuru tamamlandıktan sonra herhangi bir güncelleme/değişiklik yapılamayacak.

ÖZEL ESASLAR

gencizbiz.gsb.gov.tr adresine linki yüklenecek videolar; mp4, mpeg, avi, mov formatlarında olması ve dosya boyutu 2 GB'yi aşmayacağı belirtilerken, performansların video formatında olması zorunlu olacak ve ses kayıtları kabul edilmeyecek. Performanslara ait videoların ses ve görüntü kayıtları iyi, anlaşılabilir olması ve sorunlu/kötü ses ve görüntü yapısına sahip videolar kabul edilmeyeceği ifade edilirken, Türk Müziği Kadın/Erkek, Popüler Müzik Kadın/Erkek kategorilerindeki performansların çıplak ses ile (orkestra olmadan) kaydedilmesi esas alınıyor.

Ancak yarışmacıların bir ritme ihtiyaç duyması halinde sadece bir müzik aleti (eğer kendisi çalıyorsa)/bir müzisyen (eğer başka biri çalacaksa) eşlik edebilecek. Solo seslerde performans süresi en fazla 6 dakika olarak belirlenirken, Özgün Yorum Kategorisinde ise en az 3 en fazla 6 dakika olarak belirlendi. Jüri değerlendirmesi sonucunda her kategoride en yüksek puanı alan 6 yarışmacı veya ekip Türkiye Finali'nde yarışmaya hak kazanacak. Türkiye Finaline katılmaya hak kazananların 22 Temmuz 2021 tarihinde Bakanlık resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacağı ifade edildi.