Van’daki tiyatro festivali sona erdi

Van’da düzenlenen 2. Üvercinka Tiyatro Festivali ‘Halktan Biri’ adlı oyunla sona erdi. Söz konusu festivalin sponsorluğunu ise İpekyolu Belediyesi üstlendi.

KÜLTÜR 20.05.2019 13:05:01 0
Van’daki tiyatro festivali sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van’da 10-19 Mayıs tarihleri arasından İpekyolu Belediyesi ana sponsorluğun da Van Devlet Tiyatro salonunda düzenlenen 2. Üvercinka Tiyatro Festivali, ‘Halktan Biri’ oyunu ile perde indirdi.

       Etkinlik boyunca Kürtçe, Farsça ve Türkçe oyunların sahnelendiği festival kapsamında resim sergisi, müzik dinletisi ve atölye çalışmaları yapıldı.

      Festivalin kapanışında yönetmenliğinin Bahtiyar Engin, yaptığı ‘Halktan Biri’ oyunu oynandı. Oyunda oyunculuk performansları ile göz dolduran Levent Ürgen ve Galip Erdal büyük beğeni topladı.

       Oyundan sonra festivale katkıda bulunan sponsorlara Ressam Necat Karakaya’nın çizmiş olduğu tablolar takdim edildi. İpekyolu Belediyesi ana sponsorluğun da düzenlenen festivalin kapanışında oyuncu Levent Ürgen, katkılardan dolayı İpekyolu Belediye yöneticilerine resim tablosu takdim etti.

 Öte yandan yönetmen Bahtiyar Engin oyun öncesinde İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan’ı ziyaret etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi