Van’daki kaldırım taşları kış şartlarına uygun mu?

Van’da özellikle kış aylarında karın fazla yağması yollardaki ulaşım konusunda sıkıntılara yol açtığı gibi, kaldırımlarda yürümeye çalışan insanlara da sıkıntı yaşatıyor. Vatandaşlar ise bazı kaldırım taşlarının kış

KÜLTÜR 7.02.2020 11:27:09 0
Van’daki kaldırım taşları kış şartlarına uygun mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kış şartlarının çetin geçtiği Van’da, özellikle vatandaşların en fazla kullandığı caddelerin kaldırımlarındaki taşlar sorgulanmaya başlandı.

      Birçok kişinin kar yağdığında düşüp kaydığı kaldırımlardaki taşların, kaygan özelliğe sahip olduğu, kent coğrafyasına uygun olmadığı ifade ediliyor.

     Van’da en fazla kullanılan caddelerin kaldırımlarındaki taşların, kışın insanların yürüdüğünde kaymayacağı özellikle olması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Kış mevsiminde kar yağdığında yollarda olduğu gibi kaldırımlarda da sıkıntı oluşuyor. Yürümekte zorlanıyoruz. Özellikle bazı kaldırımlarda bulunan taşlar, batı illerindeki kaldırımlarda bulunan taşlarla aynı özelliklere sahip. Düşünün Ege veya Akdeniz’de bulunan ve doğru dürüst kar yağmayan bir şehrin kaldırımlarındaki taş ile sürekli kar yağan ve çetin kış şartlarına sahip bir memleketin kaldırımlarındaki taşlar aynı olabilir mi? Maalesef bazı kaldırımlarımızda yürümekte insanlar zorlanıyor. Bu kaldırımlardaki taşların bahar ayı ile birlikte değişmesi, uzun vadeli planlar yapılması ve sürekli kaldırımlarda tadilat çalışmaları olmamalıdır. Yani kaldırım taşlarını bırakan firma birkaç yıllık garanti vermelidir” ifadelerini kullandı.

     Son zamanlarda havaların bir nebze olsun ısındığını, bazı kaldırımlarda kirli sulardan kaynaklı birikmeler olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Bozuk ve yerinden çıkmış kaldırım taşları var. Yürüdüğümüzde kaldırım taşı oynadığı için bize veya yanımızda yürüyen kişiye kirli ve çamurlu sular sıçrayabiliyor. Belediye yetkililerinin bozuk kaldırım taşlarına çözüm bulmasını istiyoruz. Mutlaka bu kaldırım taşları altları doldurulup tekrar yerine bırakılmalı. Yoksa herkesin üstüne kirli sular sıçrar” yorumunu yaptılar.
    Bölge:Necat Teyfun