Van’da piknik sezonu başladı

Van’da son zamanlarda havaların iyiden iyiye ısınması ile birlikte vatandaşlar piknik alanlarına akın ediyor. Kentin sahilleri dolup taşarken, tarihi yerleri de ziyaret edenlerin sayısında artış var.

KÜLTÜR 17.06.2019 10:48:54 0
Van’da piknik sezonu başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Haziran sıcaklarının kendini htirmesi sonucu birçok kişi Van Gölü kıyılarında piknik yapıyor.
Semaverlerini ve mangalını alan vatandaş sahillere akın ediyor. Denizin tam manasıyla ısınmadığı ve bazı vatandaşların yüzmediği görülürken, kimi vatandaşlar ise kendini gölün serin kollarına atıyor.
Vatandaşlar özellikle hafta sonları sahillerde bulunan piknik alanlarına akın ediyor. Sabah kahvaltısını sahilde açan vatandaşlar, daha sonra göle girerek doyasıya yüzmenin keyfini çıkarıyor.
Van’da en fazla rağbet gören piknik alanlarından biri de Gevaş İlçesindeki DSİ kampı. Söz konusu piknik alanlarına gelen vatandaşlar doyasıya eğleniyor.

   
          Piknik alanlarında yeterli özenin olmadığını belirten vatandaşlar, “Bizler buralarda piknik yapıyorsak, buraları da bizim temiz tutmamız lazım. Ancak maalesef bazı vatandaşlar piknik yaptığı yeri kötü bir şekilde bırakıp gidiyor. Yine özellikle kurumların işlettiği piknik alanlarında vatandaşların duyarsızlığının yanında, görevlilerin de temizliğe tam manasıyla özen göstermediğini görüyoruz. Bizler piknik yaptığımız alanların temiz olmasını istiyorsak, kirletmemeliyiz. Ama bu piknik alanları kurumlara bağlı ise, makbuz karşılığı para alınıyorsa görevlilerin de temizlik konusunda daha hassas olmasını istiyoruz. Bu piknik alanlarında tuvaletlerin ve su doldurma bölümlerinin daha temiz olması gerekiyor. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. Özellikle piknik yapanların da çöplerini çevreye saçmaması gerekiyor. Burada belli bölgelerde çöp tenekeleri var. İnsanların da buranın korunmasında kendi üzerine düşeni yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


         Sıcaklıktan dolayı serinlemek için en uygun sahil piknik alanlarının temiz tutulmasının sağlık açısından da önem arz ettiği ifade ediliyor.


        Öte yandan sağlık uzmanları da pikniklerde herkesin böcek ısırmalarına, kenelere dikkat etmesi uyarısında bulunarak, “Böcek ısırması durumunda ilk yapılması gereken bölgeyi sabunlu suyla yıkamaktır. Böcekler renkleri sever. O yüzden pikniğe giderken pastel tonlarda kıyafet giymekte yarar var. Bunun yanında özellikle görünen kısımların beyaz bir örtüyle kapatılması daha uygun olacaktır” yorumunu yapıyor.


         Sıcak havalarda sahilleri tercih edenler olduğu gibi, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Çatak Kanispi, Erciş Balık Bendi gibi sahil olmayan ama tarihi turistik bölgeleri de ziyaret edenlerin sayısında artış olduğu görülüyor.Van Bölge Gazetesi