Van’da, ‘Bir Garip Orhan Veli’ sahnelendi

Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu (VANSET) üyesi Aziz Saydut, ‘İstanbul'da Boğaziçinde Bir Garip Orhan Veli’ adlı oyunu sahneledi.

KÜLTÜR 23.12.2019 15:52:01 0
Van’da, ‘Bir Garip Orhan Veli’ sahnelendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vanlı sanatseverler uzun ve soğuk kış gecelerini tiyatro ile değerlendiriyorlar. Bir taraftan Van Devlet Tiyatrosunun oyunları aralıksız sürerken,  diğer taraftan da özel işletmelerde kültürel bir sanat dalı olan tiyatroya meraklı izleyicileri fırsat buldukça farklı mekanlarda oyunları takip etmektedirler.


        Bu noktada Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu (VANSET) üyesi Aziz Saydut, ‘İstanbul'da Boğaziçinde Bir Garip Orhan Veli’ adlı  oyunu sahneledi.


            Özel işletme olan Kumbara Sanat Merkezinde sahnelenen oyunu sanatçının yakın dostları ve tiyatro severler heyecanla takip etti.


        Yaklaşık bir saat süren tek kişilik oyun sonrası konuşan sanatçı Aziz Saydut “Bu oyunu Van'da ilk kez sahnelemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Tabi Van’da imkanlarımız maalesef kısıtlı. Burası özel ve ticari bir  işletme olduğu için hem maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz hem de oyunun hazırlanması ve prova aşamalarında zaman problemi yaşadık. Ne yapalım biz de imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak  Orhan Veli'yi Van'da sahnelemeyi başardık. Bu vesile ile bu özel ve mutlu günümde beni yalnız bırakmadıkları için Van Devlet Tiyatrosu sanatçısı Muherrem Dalfidan beye, gazeteci yazar Ercan Ulutaş’a ve değerli izleyicilerimize sonsuz teşekkür ederim” dedi. Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.