Van’da bayram hareketliliği sürüyor

Ülkenin birçok şehrinde olduğu gibi Van’da da bayrama iki-üç gün kala çarşı-pazarda büyük hareketlilik başlıyor. Kimi alışveriş yapıyor, kimi kurbanlık peşinde, kimi ise bayramdaki eksikliklerin giderilmesi için çabalıyor. Bayram?

KÜLTÜR 8.08.2019 19:48:39 0
Van’da bayram hareketliliği sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Van’da her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların çok büyük bölümü, bayrama 2-3 gün kala alışveriş yapmak için çarşı merkezine akın etti. Çarşı-pazardaki hareketlilik, birkaç gün önceki durgunluktan dolayı üzgün olan esnafı mutlu etti.
Kurban Bayramı için ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar, çarşı pazarda yoğunluk oluşturdu. Kurbanlıklarını alan vatandaşlar, bayram alışverişi için çarşı-pazarın yolunu tuttu.  

 
            Bazı vatandaşlar AVM'leri tercih ederken, bazı vatandaşlar ise Rus ve Halk Pazarı gibi bütçelerine uygun alanlarda alışveriş yaptı.
Van'da özellikle giyim mağazalarına akın eden vatandaşlar, bayram kıyafeti için aileleriyle birlikte alışveriş yaptı ve çocukları sevindirdi.
   Bayram öncesi durgunluk gözlenen kentte, bayrama iki-üç gün kala hareketlilik başladı. Kaldırımların büyük bölümü bazı seyyarlar tarafından alışveriş tezgahları ile kapatılırken, bazı vatandaşlar ise Alışveriş Merkezleri ve iş yerlerini tercih etti. Vatandaşlar bütçesine göre giyim, gıda, zücaciye ve diğer ihtiyaçları için çarşı merkezine akın etti. Berberlerde büyük yoğunluk olduğu görülürken, her zaman aynı mekanda tıraş olmak isteyen bazı müşterilerin 3-4 saat sıra beklediği görüldü.


           Bayramın vazgeçilmezlerinden tatlılarda da bayram telaşı vardı. Yine bayrama iki-üç gün kala tatlı siparişi verenler olduğunu söyleyen esnaflar, "İmalathanelerimiz 24 saat müşterinin talebi doğrultusunda çalışıyor" dediler.


        Kimi vatandaşlar pahalı şekerlerden tercih etti, kimileri ise bütçelerine uygun olanları tercih etti. Emekliler ise maaşlarının erken ödenmesi ve bin TL'lik ikramiyelerini aldıktan sonra alışverişe yöneldi. Çarşı pazarın hareketliliği zabıtaların da yoğun mesai yapmasına yol açtı.Van BÖlge Gazetesi