Van turizmi için imzalar atıldı!

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ile Travel Express İnternational Turizm Firması arasında, İspanya ve Güney Amerika ülkelerini kapsayan seyahat protokolü imzalandı. Travel Express İnternational Turizm Firması direktörü Mohamed M

KÜLTÜR 7.07.2020 12:07:22 0
Van turizmi için imzalar atıldı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

2020 HAZIRLIK DÖNEMİ OLACAK

Varılan anlaşma çerçevesinde firma, İspanya ve Güney Amerika ülkelerinden Van Gölü havzasında yer alan illere turist taşıyacak.

2020 yılında sadece altyapı çalışmaları, tanıtım ve diğer organizasyonlar üzerinde çalışılacak. 

Ön hazırlıkların tamamlanması ardından 2021 yılında da öngörülen seyahat akışı sağlanacak.

“GÖRMEDEN OLMUYOR” 

Travel Express İnternational Turizm Firması direktörü Mohamed Mostafa, uzun yılardır VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir ile tanıştıklarını ve sürekli Van’dan konuştuklarını belirterek, şunları söyledi:

“Abdullah bey sürekli anlatıyordu, başka yerden de duyuyorduk, ama Van’ın bu kadar güzel olabileceğini hiç düşünmemiştim. Demek ki görmeden olmuyor. Gidip göreceksin. Kimse burada ne olduğunu bilmiyor. Biz hep Kapadokya’yı tercih ediyorduk, ama burası çok daha harika bir mecra. Burada görülmesi gereken her şey var. İyi ki geldik. Şok oldum. Bakir kalmış bir yer. Bizim buradaki amacımız yeni bir destinasyon açmak. Eminim Van turizmi için çok çok iyi olacak bu işbirliğimiz.”

İSPANYA’DA PROGRAM YAPILACAK

Firma olarak İspanya ve Güney Amerika ülkeleriyle iş yaptıklarını belirten Mostafa, ziyaret etmek istedikleri yerlerle ilgili öncelikli olarak bir de tanıtım programı hazırladıklarını söyledi.

Van için de aynı programı gündemlerine alacaklarını ifade eden Mostafa, “Bu programı 12 Aralık’ta İspanya televizyonlarında gerçekleştireceğiz” diye kaydetti. 

“HAVZA İÇİN İYİ OLACAĞINA İNANIYOPRUM”

VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir de, alınan kararın Van Gölü havzasında yer alan iller için iyi bir sonuç doğuracağına inandığını söyledi.

Amaçlarının azalan iç pazarı da bu vesileyle kapatmak olduğunu belirten Tunçdemir, “Bizim amacımız havzamızı turizm yönünden geliştirmektir. İç pazarımız ciddi anlamda azalmıştı. Mohamed bey geldi bizi ziyaret etti. Bu işte de gönüllü. Yıllarca söyledik gelmedi ama geldi gördü. Tabi bunlar lobi çalışmasıyla olacak işler. Bu işbirliğimizin çok iyi olacağına ve iyi bir destinasyon olacağına inanıyorum.” dedi.

HEDEF 2021

Bu yıl yapacakları ön çalışmayla 2021 yılını hedeflediklerini ifade eden Tunçdemir, “Hedefimiz Van Gölü havzasına tur yapmaktır. Hep birlikte çalışıp hedefimize varacağız. Hedefimiz 2021’dir. 2020’de programlarımızı yapacağız, 2021’de satışlarımız başlayacak” diye kaydetti. 

Van turizmi için imzalar atıldı!

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi