Van turizmi için 5 önemli başlık

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van’da yerli ve yabancı turizmin daha da gelişmesi için kara ve hava ulaşımı ile tarihi yerlere yönelik altyapı ve tanıtım çalışmaları konusunda

KÜLTÜR 20.12.2019 11:30:28 0
Van turizmi için 5 önemli başlık
Tarih: 01.01.0001 00:00

Önceki yıllarda önemli sayıda yabancı turist ağırlayan Van’da, son yıllarda yabancı turist sayısının genellikle İran ile sınırlı kalması kentteki turizm çevrelerini en fazla düşündüren konuların başında geliyor. Hem eski yabancı turist sayısının yeniden yakalanması ve hem de yerli turizmde patlama yaşanması için turizm çevreleri bazı önerilerde bulunuyor. 

UÇAK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van’ın düşen uçak sayısına dikkat çekti.

"Daha önce 25 uçak Van’a sefer yaparken şu anda sadece 8-9 uçağın sefer yaptığını" belirten Tunçdemir, “Uçak ne kadar çok olursa turlar da o kadar çok olur. Van’ın mutlaka uçak seferleri artırılmalıdır, bunun için de ilin yetkililerinin gidip yerinde muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirmesi gerekir. Tıpkı hastane yerinin yeşil alan yapılması için yapılan girişimler gibi” dedi.

alsancak escort bayanlar

SINIR KAPISINDAKİ HİZMET SÜRESİ

Turizme etki eden bir diğer konunun da Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki hizmet süresi olduğunu belirten Tunçdemir, “İkinci bir olumsuzluk ise, sınır kapımızın 24 saat çalışmaması. Buradaki giriş-çıkış süreleri çok kısa tutuluyor, oysa uluslararası pozisyondaki bu kapının 24 saat açık olması gerekiyor. Böyle olmaması turizmi olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

TARİHİ YERLERİN RESTORASYONU

Yabancı turizm açısından tarihi yerlerin önemine dikkat çeken Tunçdemir, “Üçüncüsü ise, tarihi yerlerin restorasyonu… Sadece Akdamar ile olmuyor. Çarpanak ve Adır adalarındaki tarihi yerler ile Yedi Kilise ve Başkale’deki Bartalameos Kilisesinin de restore edilip tanıtılması gerekiyor. Yabancı turist tarihe gelir başka türlü de olmuyor” ifadesini kullandı.

URARTU MÜZESİNİN TANITIMI

Urartu eserlerinin Avrupa ülkelerinde yaşayan turistler üzerinde büyük bir etki yaratacağını belirten Tunçdemir, “Dördüncüsü de, bizim Urartu Müzemiz. Van için büyük bir fırsattır. Van’a yabancı turist çekmek için büyük bir fırsat var elimizde. Eskiden Avrupa’dan turistler Urartu eserleri için gelirlerdi, şimdi ortamın iyi olduğunu söylüyoruz ama bunun yanında müzemizin de iyi bir tanıtımını yapabilirsek, ciddi bir yabancı turist akışı gerçekleşecek, biz de turlar getirtebileceğiz” diye kaydetti.

TURİZM VAGONU

Tunçdemir, beşinci etken olarak da, demiryolu ile yapılan yolculuk olduğuna dikkat çekti.

Kars’a giden trende turistlere ait ek olarak konforlu bir vagon olduğunu ancak Tatvan’a gelen trende bunun olmadığını belirten Tunçdemir, “Trenle yolculuk yapmak isteyen yerli ya da yabancı turist için konfor önemlidir. Biz Tatvan’a gelen yolcularımızı gidip oradan alıyoruz. Vagonlar normal yolcular için, turiste özel yok oysa bir tane eklenebilir. Çünkü Kars'a gidende var. Tatvan’a gelen trene de turistler için vagon eklenirse bölgeye gelen turist sayısı da bizim turlarımız da daha da artar” şeklinde konuştu. 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi