Van Tarım Fuarı'na hazır…

11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 07-11 Nisan 2021 tarihlerinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Tarım, Hayvancılık ve Gıda

KÜLTÜR 5.04.2021 09:18:13 0
Van Tarım Fuarı'na hazır…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen fuar 7-11 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sektörü Van'da buluşturacak olan ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunması beklenen fuar, çok sayıda ilden katılımla Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürün grupları yer alacak. 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmalar ürünlerini sergileyecek. Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyelerinden ziyaretçilerin geleceği fuarda salgın dolayısıyla tüm tedbirler titizlikle uygulanacak.

"FUARIMIZ BÖLGEMİZİN TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAKTIR"

Bölgenin tarım ve hayvancılıkta daha ileri noktalara gelmesi için çabaladıklarını belirten Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Fuarlar hem şehrimizin ekonomisini canlandırıyor hem de sektörlerin gelişimine önemli katkılar sunuyor. Gıdaya olan ihtiyacın her geçen arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Önemli bir tarım ülkesi olan Türkiye'de verimliliğin artırılması için yapılan çalışmalara fuarlar aracılığıyla katkı sunmaya çalışıyoruz. Destek veren tüm paydaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.

7-11 Nisan 2021 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştireceğimiz 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mızda Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörlerindeki katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Çiftçilerin fuarda teknolojiyi yakından takip etmesi ve toprağı verimli tekniklerle işlemesine tanıklık etmesi tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Fuarımıza ilimizdeki firmaların yanı sıra, diğer birçok ilden katılım olacak. Fuarımız bölgemizin tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sunacaktır" dedi. 07-11 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan fuarda, 81 ilden gelen yöresel ürünlerinde yer alacağı belirtildi. Öte yandan şehrin belli noktalarında ziyaretçiler için ücretsiz servislerin kaldırılacağı ifade edildi.