Van Gölü Aktivistleri Başkanı Özel’den Van Milletvekili Arvas’a teşekkür

Yaz aylarında kent gündeminde oldukça önemli bir yer edinen Van Gölü ve koruma kanunu ile ilgili birçok toplantı ve farkındalık çalışması düzenlenmişti.

KÜLTÜR 17.02.2020 11:25:12 0
Van Gölü Aktivistleri Başkanı Özel’den Van Milletvekili Arvas’a teşekkür
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaz aylarında kent gündeminde oldukça önemli bir yer edinen Van Gölü ve koruma kanunu ile ilgili birçok toplantı ve farkındalık çalışması düzenlenmişti. Bunlara bir yenisi ve en önemlisi de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi. Ankara’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesi Van Gölü olurken toplantıya Vangölü Aktivistleri, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, VASKİ, Bitlis Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü gibi kurumlar katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve daha önce Van Gölü ile ilgili birçok farkındalık çalışmasına imza atmış olan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel toplantıdan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek şu ana kadar atılmış olan adımlar arasında bu toplantının çok ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Çalışmalarından ötürü AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas’a teşekkür eden Özel, “Van Gölü için davet edildiğimiz Ankara'da görüşmelerimizde; yakından takip ettiğimiz Van İskele Sahili ile ilgili AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’u ziyaret ederek destek istediği belirtti.

Van halkının geçmişten bugüne göl ile buluştuğu ve liman atmosferinde nefes aldığı bir lokasyon olan sahil yolunun korunmasını talep etti. Konuya duyarlılığı ve toplumsal hassasiyeti için Sayın Abdulahat Arvas’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Kaynak: Van Postası Gazetesi