Van, Film Festivalinde temsil edilecek

5. Balkan Panorama Film Festivali, 23 - 27 Aralık 2019 tarihleri arasında Buca Belediyesi ev sahipliğinde İzmir'de düzenlenecek. Festivalde Van da temsil edilecek.

KÜLTÜR 22.12.2019 09:51:24 0
Van, Film Festivalinde temsil edilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğretim görevlileri Dr. Aslı Erciyes Tosun ve Dr. Öğretim görevlisi Fikret Tosun, İzmir'de düzenlenecek olan Balkan Film Festivalinde Van'ı temsil edecek. 

“BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. öğretim görevlisi Fikret Tosun: “Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 5. Balkan Panorama Film Festivali, bu yıl dolu dolu programıyla Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde 23 – 27 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Sırbistan’ın ünlü oyuncu ve yönetmeni Lazar Ristovski, “Sırbistan Kralı Peter” adlı Oscar adayı filminin Türkiye’deki ilk gösterimini yapacak. Ristovski’nin yanı sıra İgor Galo, Robert Jazadžiski, Semir Aslanyürek, Çiğdem Sezgin gibi Türk ve Balkan sinemasının önemli isimleri sinemaseverlerle buluşacak. Böylesine büyük bir Etkinlikte Van şehrini ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesini temsil edecek olmak bizim için onur verici” ifadelerini kullandı.

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi