Van'da yeni bir fuar daha kapılarını açtı

Van'da ilk kez düzenlenen “1. Van Marka İndirim Günleri ve Yöresel Ürünler Fuarı” gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

KÜLTÜR 30.11.2019 10:46:51 0
Van'da yeni bir fuar daha kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezinde ilk kez düzenlenen fuarın açılışına Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

“KİM TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYUYORSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Giyim, kozmetik, hediyelik eşya, ev tekstili ve yöresel ürünlerin sergilendiği ve ilk kez düzenlenen fuarın açılışında konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, şunları söyledi:

“Asya Fuarcılık yeni bir fuarla ilimize hareket getirmeye çalışıyor. Bu seferki marka ürünlerle ilgili bir fuar. Açılış için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu fuarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Burada yer alan firmalarımıza hayırlı kazançlar diliyorum. Kentimize sahip çıkmamız lazım, esnafımıza sahip çıkmamız lazım. Kentimizin güzelliklerine sahip çıkacağız. Bu kente kim taş üstüne taş koyuyorsa onun başımızın üstünde yeri var. Bu fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılan tüm haziruna teşekkür ediyorum.”

Fuarla ilgili açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, de şu bilgileri verdi:

“Van’ı fuar merkezi yapacağımızı söylemiştik. Bugün de bakıyoruz Van fuarları emsallerinden daha renkli ve daha katılımlı geçiyor. Bu sekizinci fuarımız. Ajans Asya olarak bu bizim ^bu yıl ki son fuarımız. Bundan sonra da kitap fuarı olacak. Bu fuara 80 firma katıldı. 200’ün üzerinde marka var. İlgi oldukça iyi... Bu yılki fuarlarımıza toplam ziyaretçi katılımı 900 bin dolayında oldu, kalan fuarlarla 1 milyona tamamlanacağını düşünüyoruz. ”

Açılış konuşması ardından fuarın kurdelesi kesildi. Protokol fuarda yer alan stantları tek tek dolaştı.

8 Aralık gününe kadar sürecek olan fuar sabah 11.00, akşam 21.00 saatleri arasında açık olacak.

Fuar boyunca, Beşyoldaki Hz. Ömer Camisi karşısından ücretsiz taşıma gerçekleştirilecek.  

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: