Van'da 'âşıklar gecesi' etkinliği…

Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu; sanatsal ve kültürel çalışmalar kapsamında 'âşıklar gecesi' etkinliği gerçekleştirdi. Programda bir araya gelen sanatçılar güzel ve keyifli bir vakit geçirdi.

KÜLTÜR 24.12.2018 21:12:10 0
Van'da 'âşıklar gecesi' etkinliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şair ve yazar Orhan Demirtaş'ın başkanlığını yürüttüğü toplulukta, ses sanatçısı Hüsamettin Ergül; birbirinden güzel türküleri ve uzun havaları ile geceye katılan misafirlere unutulmaz bir akşam yaşattı.


         Hacı Bey Restaurantta yapılan programa; Ak Parti Gevaş Belediye Başkan Aday Adayı Seyid Enver Arvas' ın yanı sıra, şair Songül Altınkaynak, yazar Memduh Bayezit, sunucu Yılmaz ve eşi Yıldız Tekin, Ercan Ulutaş, Metin Kaya, Yavuz Araz, Nurettin Tonga, İsmail Aydoğmuş, Berfin Bahçeci ve daha pek çok kişi katıldı.


            Vanset Başkanı Orhan Demirtaş program bitimi sonrası yaptığı açıklamada "Bizler Van Sanatçılar Derneğinin devamı niteliğinde olan yeni bir oluşuma gitmeyi arkadaşlarımız ile gerekli gördük. Bundan sonra Van ve ilçelerimizde kültür, sanat ve edebiyat alanında çok güzel etkinlikler ile halkımızın karşısına çıkacağız inşallah. Gerek okullarda gerekse böyle dost meclislerinde şiir ve türkü sevdalılılarını buluşturmayı düşünüyoruz. Tabi radyo ve televizyon programları da yapmayı planlıyoruz. Bu noktada, yaptığımız etkinliklerde bize her zaman kapısını ve gönlünü açan, hizmette asla kusur etmeyen, gönlü güzel Remzi Yiğit kardeşimize ve ekibine sonsuz teşekkür ederiz. Dilerim bundan sonra da burada daha nice keyifli programlar yaparız" dedi.
Öte yandan yapılan Aşıklar Gecesi programını TRT Kürdi kanalı da takip etti.
Program çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.