Van Balığı av yasağı bugün sona eriyor

Her yıl 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan Van Balığı avlanma yasağının, bu yıl da sonuna gelindi. Bugün sona erecek olan avlanma yasağının ardından balıkçılar tekneleriyle göle açılacak, ağlarını Van Gölü'n?

KÜLTÜR 15.07.2019 10:56:04 0
Van Balığı av yasağı bugün sona eriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Balığı avlanma yasağı bugün sona eriyor. 3 ay boyunca uygulanan av yasağı nedeniyle Van Balığına hasret kalanlar, yarından itibaren bu hasrete son verebilecek. Av yasağı boyunca, sürüler halinde Van Gölü'nden tatlı sulara göç eden Van Balığı, üreme sürecini tamamladı. Yeniden Van Gölü'ne dönen Van Balığı için av yasağı da bugün itibari ile sona erecek.
Göç esnasında karşılaştığı zorlukları pes etmeden aşan, akıntının tersine ilerleyerek muhteşem bir görsellik sunan Van Balığı, yörede binlerce insanın geçim kaynağını oluşturuyor. Göçü izlenebilen ender balık türlerinden biri olmasından dolayı da turizme ciddi katkı sunabilecek potansiyeli barındıran Van Balığı, bu yıl da binlerce kişiye seyir zevki yüksek anlar yaşattı. İl içinden ve il dışından gelenlerin akın ettiği tatlı su kenarlarında anı ölümsüzleştirmek isteyenler fotoğraf makinalarına sarılırken, muhteşem göç karşısında hayranlık duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi.
Van Balığının göçü esnasında başka bir doğa olayı daha dikkatleri çekti. Tatlı su kenarlarını mesken tutan binlerce martı, göç esnasında adeta bayram etti. Her dalışta avladığı balığı midesine indiren martılar da ayrı bir görsel şölen sundu. Söz konusu martılar da, Van Balıkları gibi endemik bir türü oluşturuyor.
Kısaca sezonu değerlendiren yetkililer, genel anlamda iyi bir av yasağı sezonunun geride bırakıldığını, balığı koruma çalışmalarının başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.
Av yasağına ilişkin istatistiki bilgilerin de ilerleyen zamanlarda paylaşılması bekleniyor. 

 Özel Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi