VAGÖP, fidan dikme kampanyasını erteledi

“Van İçin Çay Vakti” sloganı ile her hafta Salı günleri toplanan Van Gönüllüleri Platformu (VAGÖP), 12. çay buluşmasını gerçekleştirdi. Bir önceki hafta fidan dikme kampanyası için girişimler başlatan, ancak muhatap bulamayan plat

KÜLTÜR 18.04.2019 10:35:05 0
VAGÖP, fidan dikme kampanyasını erteledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın çevre sorunlarıyla ilgili gündemleriyle öne çıkan VAGÖP aktivistleri, her hafta Salı günleri, saat 19.00’da Kardeşler Çayevinde bir araya gelerek, belli bir gündem maddesini tartışıp karara bağlıyor.

12. KEZ TOPLANDI
Platform aktivistleri, önceki gün de 12. kez Kardeşler Çayevi’nde, saat 19.00’da bir araya gelerek, bir hafta öncesinin gündem maddesi olan “fidan dikme kampanyası” ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

ERTELEME KARARI ÇIKTI
Kampanya ile ilgili görevlendirilen platform üyesinin, bir haftalık arayışla gerekli muhatap bulunamadığını belirtmesi üzerine, platform üyelerinin ortak kabulü ile kampanyanın sonbahar aylarına ertelenmesi kararı alındı.
Platform sözcüsü Erdoğan Özel, “Hem zaman darlığı söz konusu, hem de ekilecek fidanların uygun yer temini, su ve koruma sorunlarıyla ilgili sıkıntı yaşayabiliriz. O nedenle Eylül ayına erteledik” dedi. 

TOPLANTILARA İKİNCİ KEZ ARA VERİLDİ
Bu arada platformun, “31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra yapılan itirazlar ve yaşanan değişiklikler nedeniyle belediyelerin henüz oturmadığı, platformun da büyük oranda muhatabının belediyeler olacağı” gerekçesiyle toplantılara süresiz ara verme kararı aldığı da öğrenildi.
Platform, yerel seçimlere iki hafta kala yine toplantıları erteleme kararı almış, seçimlerden sonraki ilk toplantısını geçen hafta yapmıştı.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi