Tarım Fuarı büyük ilgi gördü

Van'da Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 7-11 Nisan tarihleri arasında açık olan 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı büyük ilgi gördü.

KÜLTÜR 12.04.2021 11:49:23 0
Tarım Fuarı büyük ilgi gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı büyük bir ilgi gördü. Özellikle çiftçiler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen fuarda, sergilenen yeni makineler büyük beğeni topladı. 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na yaklaşık olarak 80 firma katılım sağlarken, 300'e yakın marka fuarda sergilendi. 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmaların ürünlerini sergilenirken, bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyelerinden ziyaretçilerin katılım sağladı fuarda, salgın dolayısıyla tüm tedbirler titizlikle uygulandı. Fuarda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürün grupları yer aldı. 11 Nisan tarihine kadar açık olan 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda aynı zamanda 81 ilden gelen yöresel ürünlerde yer aldı.

"FUARIMIZA İLİMİZDEKİ FİRMALARIN YANI SIRA, DİĞER BİRÇOK İLDEN KATILIM OLDU"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Bu yıl düzenlemiş olduğumuz 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mız, büyük bir ilgi gördü. Bize güvenerek, ilimize güvenerek, gerek il dışından ve gerekse il içerisinden gelen bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum. Fuarımıza 80 firma katılım sağladı ve yaklaşık olarak 300'e yakın marka sergilendi. Çiftçilerimiz fuarımızda yeni makinelerle tanışma imkânı buldu. Aynı zaman 81 ilden gelen yöresel ürünlerimizde fuarımızdaki yerini aldı. Bu tür fuarlar her zaman sektörün gelişmesine önemli katkılar sunuyor. İlin ve bölgenin ekonomisine canlılık kazandırıyor. Bölgemizin ve ilimizin tarım ve hayvancılıkta daha ileri noktala gelmesi için çabalıyoruz. Bundan dolayı bu tür fuarları sık sık düzenlemek için uğraşıyoruz.

Bize bu manada destek veren tüm paydaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimizin fuarda teknolojiyi yakından takip etmesi ve toprağı verimli tekniklerle işlemesine tanıklık etmesi tarım sektörüne önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Fuarımıza ilimizdeki firmaların yanı sıra, diğer birçok ilden katılım oldu. Fuarımızın, bölgenin tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum. Katılım sağlayan ve büyük ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı özellikle hafta sonu yoğun ilgi gördü