Süleyman Güler: Fuar beklentileri karşıladı

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, geçtiğimiz hafta düzenlenen ve 4 gün süren Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın beklentileri karşıladığını, hatta beklentilerin üzerinde bir katılım

KÜLTÜR 17.04.2019 11:56:19 0
Süleyman Güler: Fuar beklentileri karşıladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

74 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Fuarla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarın beklentilerinin üzerinde geçtiğini söyledi.
Fuarı, yaklaşık 74 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Güler, şu bilgileri verdi:
“Fuar beklentimizin üzerinde geçti, özellikle verim açısından… Gayet güzel renkli oldu. Yaklaşık olarak 74 bin civarında bir ziyaretçi çekti. 150 firma katılmıştı, 350 tane de marka vardı, her stantta 3-4 tane marka bulunduruldu. Özzelikle bölge illerinden yoğun bir ziyaretçi çekti. Van’dan da yoğun bir katılım oldu.”

“VAN EKONOMİSİNE CAN SUYU OLDU”

Dört gün boyunca özellikle tarım araçlarında önemli satışların gerçekleştiğini belirten Güler, “Özellikle traktör ve diğer tarım araçlarıyla ilgili çok önemli satışlar gerçekleşti. Zaten yöresel ürünlere her sene olduğu gibi çok büyük bir ilgi vardı.” dedi. 

VAN EKONOMİSİNE ETKİSİ

Fuarın Van ekonomisine olan etkisine de değinen Güler, şunları söyledi:
“Yani fuarın, Van ekonomisine çok iyi bir katkısı oldu diyebiliriz. Ekonominin durgun olduğu bugünlerde 4 gün boyunca büyük bağlantılar gerçekleşti. Fuara katılan her firmamız bağlantı ile çıktı. Bu da, Van’ın ekonomisine can suyu gibi geldi.”
Güler, 25-28 Nisan tarihleri arasında da, Eğitim Kariyer ve İnovasyon Fuarı’nın olacağını sözlerine ekledi. 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi