Sofraların bir başka tadı: Kadesür ekmeği

Van'da sabah kahvaltılarında tüketilen çöreğin yanı sıra, kadesür isimli peynirli ekmek de sipariş üzerine çeşitli fırınlar tarafından yapılıyor.

KÜLTÜR 21.11.2019 11:50:47 0
Sofraların bir başka tadı: Kadesür ekmeği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Hacıoğlu Pide Fırını çalışanı Şevket Duman, sipariş üzerine daha çok kahvaltıda tüketilen kadesür ekmeğini (peynirli ekmek) pişirdiklerini söyledi. 
Van ve Hakkari bölgesinde daha çok kahvaltılarda sofradaki yerini alan kadesür isimli peynirli ekmek Hacıoğlu Pide Fırını tarafından ve yine çeşitli fırınlar tarafından da üretiliyor.
Kadesür ekmeğini sipariş üzerine pişirdiklerini belirten fırın çalışanı Şevket Duman, şunları söyledi:
“Fırınımızda çakıl pide ekmeği, lavaş, açık pide ekmek, içli çörek çeşitleri, sade Van çöreği ve sipariş üzerine kadesür pişiriyoruz. Kadesür siparişlerimiz hemen hemen her gün oluyor. İç malzemesini de müşterinin isteğine bağlı olarak hazırlıyoruz. Kimi sadece otlu peynirli isterken bazıları da içinde farklı çeşitlerin olmasını istiyor. Bazı müşteriler sadece beyaz peynirli istiyor, bazıları otlu peynirle birlikte kaşarlı ve tereyağlı istiyor, kişinin zevkine göre değişiyor.”
Kadesür isimli ekmek çeşidine giderek ilginin arttığını anlatan Duman, “En çok otlu peynir ile yapılanı tercih ediliyor. Her gün siparişlerimiz oluyor. Bazı günler 10 veya 20 adet bazı günler ise bu sayı daha çok oluyor ama her gün sipariş alıyoruz. Kadesürü genelde esnaflar alıyor, daha pratik olduğu için, bazı kahvaltı salonları alıyor, aileler gelip alıyor evlerine götürüyorlar. Vatandaşların kadesürü çok sevmesinin sebebi otlu peynirle yapılıyor olmasıdır. Kadesürün diğer bir özelliği de sadece sabah kahvaltısında değil diğer öğünlerde de tüketilebilmesidir. Hafiftir, insanı rahatsız etmez.”  
Özel Haber: M. Selim KURT

Sofraların bir başka tadı: Kadesür ekmeği

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: