Ressamın tanıklığı: Yorulmasın diye eşeğe binmiyordu

Aslen Vanlı olan ressam Salih Cengiz, Van’da yaşayan ve Van’ın renkli simalarından biri olan Fadile Kayar ile ilgili bir anısını anlattı. Cengiz, Kayar’ın çocuklarını kedi taşıdığını ve yorulmasın diye eşeğine binmediğini söyl

KÜLTÜR 23.07.2019 10:17:20 0
Ressamın tanıklığı: Yorulmasın diye eşeğe binmiyordu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Balıkesir’de resim atölyesi bulunan Vanlı ressam Salih Cengiz, Van’ın renkli simalarından biri olan ve zorlu yaşamı kitaplara konu olan Fadile Kayar ile ilgili bir anısını anlattı.

Fadile Kayar’ı Van’da tesadüfen gördüğünü ve hayatıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Cengiz, şunları anlattı.

“Ben onu eşeğiyle gezerken de görmüştüm. O günkü durumu hiç aklımdan çıkmıyor; eşek arkada, iki-üç tane eşyasını koymuş, çocuğun biri boynunda, kedinin biri kafasında, diğer çocuk da kucağında, kedi de onun kucağında yürüyordu, eşeğe binmiyordu, yormak istemiyordu. İki kedisi vardı, iki çocuğu, bir de eşeği vardı. 80’li yılların başı, ya da 70’li yılların sonu gibi bu anlattıklarım…”

Yiyecek ve giyecek eşyası götürdüğünü, ancak kimseyi yanına yanaştırmadığını belirten Cengiz, “Ben yiyecek götürüyordum, yaklaştırmıyordu, korkuları vardı, uzağına bırakıyordum, çocuğunu gönderip alıyordu. O zaman sanırım yeni gelmişti, belediye ona yer verecekti.” diye konuştu.  

Cengiz, daha sonra da tanık olduğu durumunu resmettiğini ve hakkında çıkan kitabı da şu anda okumakta olduğunu ifade etti.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: