Örenkale sulama tesisi tamamlandı

Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale ilçesinin kırsal bölgelerinden biri olan Örenkale mahallesinde, tarımsal hizmetler bakımından önemli bir hizmete imza attı.

KÜLTÜR 7.10.2019 18:48:11 0
Örenkale sulama tesisi tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının, kırsal mahallelerde yürüttüğü çalışmaların devam ettiği belirtildi. Birçok ilçede yaptığı sulama kanalları ile çiftçilerin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Van’a 120 km uzaklıkta bulunan Başkale ilçesi Örenkale mahallesini suyla buluşturdu.

2018 yılında ihalesi yapılarak çalışmalara başlanan Başkale Örenkale-Hasanabad sulama tesisi, tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunuldu. Yaklaşık 4 bin 500 metre uzunluğunda ki sulama kanalı üzerinde, bent, yol geçişleri, plak köprü, akedük ve sel geçişleri barındırıyor. Daha önce arazi sulamalarında ve hayvanlara su vermekte büyük sıkıntı yaşayan Örenkale mahallesi sakinleri, biten sulama kanalı ile büyük bir rahatlığa kavuşmuş oldu. Birçok ücra mahallelerde tarımsal anlamda hizmetlerini sürdürdüğünü açıklayan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla takdir topladığını bildirdi. / Prestij Haber Merkezi