Müzenin yeni dizaynı göz kamaştırıyor ama...

2011 yılında meydana gelen depremde kullanılamaz hale gelen tarihi Van Müzesi binasının yerine Van Kalesi yanında yapılan Van Urartu Müzesi’nin yeni eser teşhir kabinleri, göz kamaştırıyor.

KÜLTÜR 5.04.2019 10:15:09 0
Müzenin yeni dizaynı göz kamaştırıyor ama...
Tarih: 01.01.0001 00:00

2012 yılında, Urartulara başkentlik eden Van Kalesi yanında yapılan ve fiziki işlemlerin tümüyle tamamlandığı Van Urartu Müzesi binası bir süredir açılışa hazırlanıyor.

Yetkililer, yeni ve modern bir tanzim sistemi benimsedikleri için müzeyi hatasız ve kusursuz ziyarete sunmak istediklerini söylüyor. Edinilen bilgilere göre, Van Urartu Müzesi’nin yeni eser teşhir kabinleri göz kamaştıracak güzellikte ancak en büyük sorun müzenin henüz açılışının yapılmamış olması. Açılışı geciken müzenin biran önce açılması ve turizm sezonunun başlayacağı bu günlerde ziyaretçilerini ağırlaması arzulanıyor. Müze açılışının daha fazla gecikmesinin, Van turizmine zarar verdiği de turizmciler arasında konuşuluyor.

MART’TA AÇILACAKTI!

Daha önce açılışın geçtiğimiz Mart ayında olacağı yönünde bilgi paylaştıklarını ancak Mart ayında, dikkatler yerel seçimlerde olduğu için açılışı gerçekleştirmediklerini, müzenin özellikle yabancı turistlerin dikkatlerini çekmesi açısından büyük bir önem arz ettiğini belirten yetkililer, açılışın, en kısa sürede gerçekleşeceğini ifade ediyor.

KABİNLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Eser tanzim işlemlerinin sonuna gelindiği belirtilen müzedeki yeni ve modern tanzim kabinleri ise, görenlerde büyük bir hayranlık uyandırıyor.

Şeffaf kabinlerde özenle yerleştirilen eserler, ayrı ayrı dönemleri ve konuları ziyaretçinin bilgisine sunuyor.  

Müzedeki diğer bir işlem ise, tarihi kalıntılarla ilgili yapılan düzenleme… 

Dışarıdaki 3 bin yıllık bir tarih, kanallarla, mezarlarla, höyüklerle, kalelerle, ahşap ve toprak yapılarla adeta içeri taşınmış!

GEÇİCİ SERGİ SALONU

Bu arada, 400 metre karelik alana sahip olan ve bu kapsamda farklı illerden ve sanatçılardan gelen taleplere karşılık geçici sergi salonlarının da ziyaretçilerin hizmetine sunulacağı belirtildi. 

16 adet sergi salonunun yer alacağı öğrenilen alanda, bir adet sergi salonunun ise, yurt dışına çıkarılan eserlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi salonu olacağı kaydedildi.

TURİZME BÜYÜK KATKI YAPACAK

Van Urartu Müzesi’nin ziyarete açılması durumunda, Van’da en fazla ziyaret edilen ve turizme en fazla katkı yapacak olan yerler arasında yerini alacağı belirtiliyor. 

Vatandaşlar, müzenin açılacağı günü merakla bekliyor.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Müzenin yeni dizaynı göz kamaştırıyor ama...

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi