Müdür Aktuğ, müzenin tanıtımı konusunda konuştu: 'Herkes elini taşın altına koymalı'

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Urartu Müzesi’nin tanıtımı için bazı girişimlerde bulunduklarını ve Van Tanıtım Sergisi adı altında bir de Müze ağırlıklı fotoğraf sergisi düşündüklerini belirterek, “İl

KÜLTÜR 28.01.2020 10:54:42 0
Müdür Aktuğ, müzenin tanıtımı konusunda konuştu: 'Herkes elini taşın altına koymalı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

2019 yılı Ağustos ayında açılışı gerçekleştirilen Van Urartu Müzesi şimdiye kadar binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. 

Ancak buna rağmen müzenin, daha fazla ziyaretçi çekebilmesi ve özellikle yabancı turistlerin dikkatini çekmesi için ciddi bir tanıtım atağına ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

FENOMENLER VE FOTOĞRAFÇILAR MÜZEYE GÖTÜRÜLDÜ

Müzenin tanıtımı kapsamında Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz günlerde bir çalışma gerçekleştirildi.
Müdürlük tarafından bazı sosyal medya fenomenleri ile öne çıkan fotoğrafçılara müze gezdirildi.

“TANITIM KONUSUNDA EKSİKLERİMİZ VAR”

Yapılan bu çalışmayla ilgili gazetemize bilgi veren Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, daha iyi bir tanıtım amaçladıklarını belirterek, “Onları bir araya getirmemizdeki gaye, müzemizin daha etkin tanıtımına katkı sunmalarını sağlamaktır. Tabi müze çok önemli, 4-5 ay oldu açılalı. Müzenin tanıtımı noktasında eksiklerimiz var. Yardımcı olunması lazım… Sadece devlet imkânları ile bir yere kadar. Sosyal medya fenomenleridir, fotoğrafçılardır, müzenin fotoğraflarının çekilip paylaşılması, müze ile ilgili fotoğraf sergilerinin açılması, bu konuda müzeyi sürekli gündeme taşımak anlamında, gündemde tutmak anlamında bir şeylerin yapılması ile ilgili bu arkadaşlarımızı davet ettik.” dedi. 

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ

Günümüzdeki tanıtım faaliyetleri konusunda sosyal medyanın önemine değinen Aktuğ, şöyle dedi:

“Bir de sosyal medya olayı da günümüz koşullarında çok önemli. Bunun tanıtımı lazım, sosyal medyada sürekli dönmesi lazım. Sürekli haber oluşturmak lazım... Sürekli gündemde tutmak lazım, gündeme taşımak lazım...  Geçen bu arkadaşlarımızla bir araya gelmemizdeki en büyük neden buydu. Fotoğraflar çektiler, bundan sonra size desteğimiz olacak, emin olabilirsiniz dediler. Bu önemliydi.”

“SADECE BİZLE OLMAZ”

Turizm ve kentin tanıtımı anlamında müzenin çok önemli olduğunu, bu nedenle de tanıtım konusunda herkesin gayret içinde olması gerektiğini ifade eden Aktuğ, şunları söyledi: 

“İl Kültür Müdürlüğü dışında, bu memlekette bu işi yapan insanların da elini taşın altına koyması lazım. Müze bir memleketim müzesi, Van’ın müzesi, sadece bizle olacağına ihtimal vermiyorum. Urartu eserlerinin sergilendiği dünyanın en büyük müzesi Van Müzesi... Sürekli gündeme taşımak lazım… Gündemde tutmak lazım, o da, sadece bizle olmuyor. Arkadaşlara da o gün için izah ettim, bu konuda desteğinize ihtiyacımız var, sadece bizlerin değil, konuyla ilgili duyum alan, bu konularda destek olabilecek her insanın bize yardımcı olmasını talep ettik. Birlikte de müzemizi gezip dolaştık.”

FOTOĞRAF SEGİSİ DÜZENLENECEK

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, tanıtım çalışması çerçevesinde müze ağırlıklı bir de fotoğraf sergisi düzenleyeceklerini söyledi.

Serginin farklı illerde olacağını belirten Aktuğ, şöyle devam etti:

“Şu an için bir fotoğraf sergisi düşünüyoruz. Ali İhsan Öztürk ve Özkan Bilgin'in çektiği ya da çekebileceği, şu anda mevcut ya da sonradan gelip hazırlık yapabilecekleri fotoğraflardan bir sergi olabilir. Van Tanıtım Sergisi adı altında, müze ağırlıklı olacak. Farklı illerde yapacağız bu sergiyi. İnsanlar merak edecekler, görmek için gelecekler.” 

“HER İLİN MÜZESİ YOK!”

Müze oluşturulması konusunda Van’ın tarih ve kültür geçmişiyle şanslı bir il olduğunu belirten Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer, şunları kaydetti:

“Her ilin müzesi yok. Müzeler kentin geçmişiyle ilgili çok önemli kurumlardır. Geçmiş varsa müze vardır, geçmiş yoksa müze yoktur. Bir şehrin tarihi varsa, geçmişi varsa, kültürü varsa geleceğe taşımak anlamında bir müze vardır, eğer bunlar yoksa müze yoktur. Bu kent de hakikaten medeniyetler kenti. Geçmişe dayalı çok güzel bir kültür var, tarih var. Bunun da hepsi müzede sergileniyor. Mevcut var, mevcut inkâr edilemez.” 

Müdür Aktuğ, müzenin tanıtımı konusunda konuştu:  'Herkes elini taşın altına koymalı'
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: