Koyun peyniri tezgâhlarda

Van’da, soğuk geçen havalar nedeniyle gecikmeli de olsa koyun peyniri esnaf tezgâhındaki yerini aldı. Esnaflar, satışların düşük olduğunu söyledi.

KÜLTÜR 30.05.2019 13:08:36 0
Koyun peyniri tezgâhlarda
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, havaların sıcak geçtiği yıllarda daha erken piyasaya çıkan koyun peyniri, bu yıl yaşanan soğuklar nedeniyle biraz gecikmeli üretildi.

Peynirciler Çarşısı’nda satışa sunulan koyun peyniri, bir haftadır esnaf tezgahındaki yerini almış durumda. 

25 TL’DEN SATILIYOR

Gevaş, Çatak, Gürpınar, Özalp, Çaldıran gibi ilçelerde, içine sirmo, mende, heliz, siyabo gibi otlar katılarak üretilen peynirin fiyatı ise geçen yılki fiyattan satılıyor. 

Otlu koyun peynirin kilosu, 25 TL.

SATIŞLAR DÜŞÜK

Esnaf ise, satışların düşük olduğunu söylüyor.

Altınbal Apaydın Şarküteri sorumlusu Hazar Keremoğlu, Ramazan ayından dolayı satışların düşük olduğunu söyledi.

Vatandaşların Ramazan ayında peynir yerine daha çok farklı gıda maddelerine yöneldiğini belirten Keremoğlu, “Bakalım Ramazan bayramından sonra nasıl olur, beklentimiz iyi olması yönündedir” dedi.

“SATIŞLAR ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Peynir satışlarının önceki yıllarda daha çok olduğunu, satışların genel olarak düştüğünü söyleyen Keremoğlu, “Bizim eskiden 4 dükkanımız vardı, müşteriye peynir yetiştiremiyorduk. İl dışından siparişler olurdu. Tonlarla sattığımız olurdu. Ama şimdi o hareketlilik yok oldu. İşte görüyorsunuz, Peynirciler Çarşısı ve içinde müşteri yok, ben bu peyniri günlerdir burada bulunduruyorum, kimsenin ilgilendiği yok!” diye kaydetti.

Çarşı esnafı, gerekli önlemler alındığı ve üretici bu konularda bilgilendirildiği için artık brucella hastalığı tehlikesinin de bulunmadığını ifade ettiler.  

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi