"Korkma" Van'da sahnelendi

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitleri anlattığı "Korkma" isimli tek kişilik oyunu, Van'da izleyiciyle buluştu. Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatın

KÜLTÜR 26.12.2018 17:33:39 0
"Korkma" Van'da sahnelendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, yazdığı tek kişilik "Korkma" isimli tiyatro oyununu sahneledi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Konferans Salonunda düzenlenen ve izleyiciler tarafından büyük bir beğeni toplayan Ahmet Yenilmez'in milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitleri anlattığı "Korkma" isimli tek kişilik oyununu gençlerin yanı sıra çocuk ve yetişkinler de izledi.
Ahmet Yenilmez'in milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitleri anlattığı "Korkma" isimli tek kişilik oyununun açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Bugün burada sadece bir şairi değil, İstiklal Marşı'nı satmayan adamı, 'Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal' diyerek asırlardır yaşayan bir milleti tek bir cümle ile anlatan adamı, milletimizin gönlü ve sözü olan Mehmed Akif Ersoy'u anmaktayız. Mehmed Akif, sadece ülkemizin şairi değil, Gazze'den Kahire'ye, Mekke'den Kaçkarlara, tüm İslam âleminin en kalbi duygularının sesidir. Ne mutlu ki sizler de bu şuurun farkındasınız ve burada olmakla bunu ispatlıyorsunuz. Mehmed Akif Ersoy'un 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' temennisinin en büyük koruyucusu yine siz sevgili gençler olacaksınız. “Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın' diyerek gelecek adına da bizleri uyaran ve umutlandıran O mümtaz şahsiyeti bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.”ifadelerini kullandı.
Program sonrası açıklamalarda bulunan Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Ahmet Yenilmez de şunları söyledi; "10 yıldır ülkemizin birçok ilinde büyük bir beğeni ile vatandaşlarımıza sergilediğimiz bu oyunu büyük bir heyecan ve mutlulukla ilk kez Van’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz organizasyonluğunda sergiliyorum. Gösterilen yoğun ilgi bizi oldukça mutlu etti. 'Bu yıl, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 145. ve vefatının 82. yıl dönümü. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz." 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mehmet Akif'in son zamanlarını geçirdiği İstiklal Caddesi'nde bulunan Mısır Apartmanı'ndaki dairenin kamulaştırıldığını ve buranın Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştürüleceğini açıklamasına çok sevindiklerini vurgulayan Yenilmez, "Mehmet Akif Ersoy'a yönelik farkındalık çalışmalarımız çeşitli faaliyetler ile artarak devam edecek." dedi.
Yenilmez, oyunun sonunda bir seyirciyi sahneye davet ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür mesajını cep telefonu ile kaydetmesini istedi. Oyunun sonunda, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Ahmet Yenilmez’e hediye takdim etti. Yenilmez, sahneye gelen çok sayıda izleyici ile hatıra fotoğrafı çektirdi.