'İstanbul'dan Van'a 1573 Kilometre'

Görsel Sanatlar Öğretmeni Zehra Bürde Özçelik'in, yağlı boya, sulu boya ve karakalem çalışmalarından oluşan 30 eserin sergileneceği “İstanbul'dan Van'a 1573 Kilometre” isimli Resim Sergisi, yarın sanatseverler için kap?

KÜLTÜR 8.05.2019 14:26:32 0
'İstanbul'dan Van'a 1573 Kilometre'
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul doğumlu olan, 2 yıldan bu yanadır da Van'da görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Zehra Bürde Özçelik, Van'ın güzelliklerini sanatıyla buluşturarak, resmettiği tablolarda ölümsüzleştirdi.

İstanbul ve Van'ı aynı sergide farklı tablolarda bir araya getiren Özçelik, büyük emeklerle hazırladığı resimleri şimdi görücüye çıkarıyor. İstanbul ile Van arasındaki 1573 km'lik mesafaden esinlerek serginin adını “İstanbul'dan Van'a 1573 Kilometre” şeklinde adlandıran Özçelik, çalışmalarıyla bu mesafeyi adeta ortadan kaldırma iddiasında.

Sanatseverlerin beğenisine sunacağı 30 eseri farklı metodlarla, yağlı boya, sulu boya ve karakalem şeklinde çalışan Özçelik, “Van'ın güzelliklerinden etkilendim. Bu güzellikler, çalışmalarıma da ilham kaynağı oldu. Hem İstanbul, hem Van temalı çalışmalarım var. İlgi duyan herkesi sergimize davet ediyorum” dedi.

Genelde kendi çektiği fotoğraflardan faydalanarak özgün resimler çizen Özçelik'in, bunun yanında  Osman Hamdi Bey, Diego Velazquez gibi ressamların resimlerinden oluşan röprodüksiyonları da var.

İki yıl önce Van'da görev yapmaya başlayan, kentin doğal güzelliklerini, büyük emek harcayarak adeta ölümsüzleştiren Görsel Sanatlar Öğretmeni Zehra Bürde Özçelik'in “İstanbul'dan Van'a 1573 Kilometre” isimli Resim Sergisi, yarın Van Devlet Tiyatrosu'nda saat 15.00'te kapılarını açacak ve sergi 4 gün boyunca sanat severlerin beğenisine sunulacak.

ZEHRA BÜRDE ÖZÇELİK KİMDİR?

1991 İstanbul doğumlu olan sanatçı, 2010 yılında Cağaloğlu Anadolu Meslek Lisesi, Grafik ve Fotoğraf Bölümünü bitirdi. 2014 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği Fotoğraf Ana Sanat Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Tacirler Vakfı İmam Hatip Orta Okulu'nda göreve başladı. 2016 yılında Ankara Çubuk Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yaptı. Sanatçı, 2017 yılından bu yana Van Ahmet Yesevi Borsa İstanbul Orta Okulunda, Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görevini sürdürüyor.

SERGİLER

Genç sanatçının, daha önce gerçekleştirdiği ve beğeni toplayan sergileri de şu şekilde;

* 2009 - Cağaloğlu Anadolu Meslek Lisesi 'Mezunlar Sergisi' (Basın Müzesi - Sultanahmet)

* 2012 - Marmara Üniversitesi 'Fotoğraf Sergisi' (Marmara Üniversitesi)

* 2013 – 'Karmaşa' Resim Sergisi (Tahun Bahadır Sergi Salonu – Denizli)

* 2014 – Marmara Üniversitesi 'Mezuniyet Sergisi' (Sultanahmet – Cumhuriyet Müzesi Galerisi)

* 2014 – Marmara Üniversitesi 'Desen Sergisi' (Marmara Üniversitesi)

* 2016 – 'Renk Ahenk' Resim Sergisi (İstanbul Esenler Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi)
Özel Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: