'İskele Sahil Parkı kullanıma açılmalıdır'

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, İskele Sahil yolu ile buradaki parkın tekrar halkın kullanımına açılması için Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile görüştüklerini söyledi.

KÜLTÜR 5.02.2020 11:07:27 0
'İskele Sahil Parkı kullanıma açılmalıdır'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Devlet Demiryolları tarafından Gar yapılması amacıyla geçen yıl İskele Sahil yolu ile buradaki parkı içine alan bölgede kazı çalışmaları başlatılmıştı.

Ancak çalışmalar daha sonra durdurulurken, söz konusu bölge de o tarihten bu yana kullanıma kapalı durumda.  

AKTİVİSTLERDEN GİRİŞİM

Gar yapılacağı belirtilen yerde çalışmaların durması ve yerin akıbeti konusunda muğlaklık yaşanması üzerine Vangölü Aktivistleri Derneği ile Van Gönüllüleri Platformu sosyal medya üzerinden çağrılar yaptı.

Aktivistler, söz konusu bölgenin bir krokisini de yayınlayarak, sahil yolunun ve parkın nasıl kullanıma açılabileceğini de minyatür bir çalışma ile gösterme yoluna gitti.

VAN VEKİLLERİ DEVREYE GİRDİ

Edinilen bilgilere göre, aktivistlerin sosyal medyadaki çalışmaları üzerine Van milletvekilleri de harekete geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüşen AK Parti Van milletvekilleri, TCDD’nin çalışma başlattığı ancak durdurduğu Van Gölü sahilindeki parkın ve sahil yolunun kullanıma açılması konusunu gündeme getirdi ve Bakan Turhan’dan çözüm talebinde bulundu.

AKTİVİSTLER ORHAN İLE GÖRÜŞTÜ

Vangölü Aktivistleri Derneği yöneticileri de 2 Şubat günü Van’a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile görüştü.

Konuyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Erdoğan Özel, şunları söyledi: 

“Van milletvekilleri Ulaştırma Bakanı ile yaptıkları görüşmede konuyu gündeme getirmişlerdi. Yine hafta sonu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sayın Gülşen Orhan ile yaptığımız istişare toplantısında konuyu kendisine taşıyıp, bu konuda destek olmalarını istedik. Kendisi de gereken desteği sunacağını söyledi.”

GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

İskele Sahil Parkı ile yolun tekrar halkın kullanımına açılması için çabalarını sürdüreceklerini belirten Özel, şunları kaydetti:

“İskele Sahil parkının tekrar kullanıma açılması için girişimlerimiz devam edecektir. Burası Van'ın en önemli turizm noktalarından birisi… Halkın nefes aldığı, yılda yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği ve Van'ın hafızasında önemli bir yeri olan bu alan yeniden dizayn edilmelidir. En kısa zamanda Van Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında yapılacak bir anlaşma ile Sahil Parkı ve yolu tekrar halkın kullanımına açılmalıdır.”

VAN’DA EN FAZLA TURİST ÇEKEN BÖLGE

TCDD’nin Gar yapılacağı düşüncesiyle çalışma başlattığı İskele Sahil Parkı bölgesi Van’da en fazla turist çeken bölgelerden biri konumundaydı.

Buradaki balıkçı teknelerinden yemek servisi yapılırken, piknik malzemeleri ile parka gidenler de gün boyu piknik yaparak hoşça vakit geçiriyordu.

Sahil yolunda yapılan düzenleme ile ayrıca yürüyüş yapılabildiği gibi, bisiklet de sürülebiliyordu.

Özel Haber: Adil HARMANCI