İşitme engelliler için EKPSS kursu açıldı

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, işitme engelliler için EKPSS kursu açıldı. Dernek Başkanı Aydın Türk, yaklaşık 30 engelliye kurs verileceğini söyledi.

KÜLTÜR 13.02.2020 11:54:33 0
İşitme engelliler için EKPSS kursu açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, Büyükşehir İş Merkezindeki dernek binasında, işitme engelliler için EKPSS kursunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman, İpekyolu Halk Eğitim Müdürü Şahin Arık, Memur-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, Defterdarlık, Müftülük ve Diyanet-Sen yetkilileri ile çok sayıda işitme engelli katıldı.

64 BAŞVURU YAPILDI

Kursla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Aydın Türk, açtıkları kursun dernekler düzeyinde Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Kursu Halk Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirdiklerini belirten Türk, şu bilgileri verdi:

“Kursumuz Türkçe, Matematik, Coğrafya ve Tarih derslerinden oluşuyor. Halk Eğitim tarafından iki öğretmen görevlendirildi. 64 kişi başvurdu, ancak 30 civarında engelliye bu imkânı sağlayabiliyoruz. Kursumuz 24 Nisan’a kadar sürecek. Bundan sonra da farklı kurslarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

KATILIMCILARDAN DESTEK SÖZÜ

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman da yaptığı konuşmada, kursun engelliler açısından önemine değinerek başarılar diledi. 

Diğer konuşmacılar da kurs için başarı diledi ve her zaman engellilerin yanında olacaklarını ifade etti.

KİTAP DAĞITILDI

Yapılan konuşmaların ardından engellilere, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurs için sağlanan konu kitapları dağıtıldı.

Son olarak, katılımcılar ile engelliler birlikte fotoğraf çektirdi.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi