İpekyolu'ndaki yarışmaların sonuçları açıklandı

İpekyolu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği “Dengê Malan” ve “Yöresel Van Türküleri” yarışmaları ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Anneme Armağan Olsun” adlı ö

KÜLTÜR 23.05.2020 14:56:15 0
İpekyolu'ndaki yarışmaların sonuçları açıklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği “Dengê Malan” ses yarışmasında birinciliği Engin Dervişoğlu “Yöresel Van Türküleri” yarışmasında ise birinciliği Ümit Erciş kazanmıştı.
Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Annem Armağan Olsun” adlı yarışmada ise Leyla Gündüz 1.  Haşem Baygümüş 2. Zelya Yücel 3. oldu.
   İpekyolu Belediyesi yetkililerince alanında uzman kişilerden oluşan komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacılara ödüllerini İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan takdim etti.
    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “ Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatmış olduğumuz Sosyal ve Kültürel etkinliklerimizle vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın evden çıkmayarak yarışabilecekleri ve keyif alarak hayatlarına renk katabilecekleri faaliyetler yapıyoruz. Ayrıca Van Kültürünün popülerliğini arttırarak gelecek kuşaklara aktarılmasını ve hafızalarda yer etmesini sağlamak amacıyla bu tür kültür etkinliklerimizin faydalı olduğunu düşünüyorum. Yarışmada dereceye girenleri tebrik ediyorum. İpekyolu Belediyesi olarak ilerleyen günlerde de sosyal ve kültürel faaliyetlere devam etmeyi planlıyoruz” dedi.