Giyimciler beklediklerini bulamadı

Van’da çetin bir kış sürmesine rağmen, giyimci esnafı iyi bir sezon geçirmediklerini söylüyor. Giyimci esnaflarından Mustafa Çakar, "Buraya çok kar yağdı ancak biraz geç yağdı. Bununla birlikte ağır geçen kış şartları ve bel

KÜLTÜR 22.02.2020 10:42:12 0
Giyimciler beklediklerini bulamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Okyanus Giyim Mağaza sahibi Mustafa Çakar, şuana kadar bekledikleri gibi bir kış sezonu geçirmediklerini söyledi. Çakar; “Memleketimize çok kar yağdı ancak kar geç yağdı. Bu yoğunluktaki kar daha erken, sezon başında yağsaydı bizlere etkisi daha olumlu olacaktı. Yani kışın zamansız gelmesi işlerimizi olumsuz etkiledi. Kış gelmeden önce biz de bütün esnaflar gibi stoklarımızı yapıyoruz ama tabi bir kaç senedir kış mevsiminin sönük geçmesinden dolayı biz de tedbir olarak biraz daha az ürün alıyoruz. Bu yıl da öyle yaptık”dedi.
Çakar, kış sezonunun iyi geçmemesinin bir sebebinin de İranlı turistlerin kış aylarında Van'a az gelmesinden kaynaklandığını söyledi. Çakar: “Sezonda işlerimize etki eden başka bir neden de şu; daha önce 12’inci aydan sonra 1 ve 2’inci aylarda İranlılar çok yoğun geliyordu. Toptan ürün alan İranlı müşterilerimiz de oluyordu. Onlardaki ekonomik sıkıntılardan dolayı bir de son dönemlerde belki buradaki iklim şartlarıdan dolayıbu aralar çok İranlı turist gelmedi buralara. Bu durum da tabi bize kötü yansıdı. Önümüzde bahar var, bahar sezonuna hazırlık yapmaya başlayacağız. Bahar hazırlığı için kendimizi hep nevruzdan sonraya göre ayarlıyoruz. Bahar bize biraz daha geç geldiği için biz bahar sezonunu 4’üncü ayın başı gibi açıyoruz, yani nevruzu değerlendikten sonra açıyoruz. İş yapabilme beklentisi insanlarda her zaman vardır, bitmez. Her sezon beklentilerle sezonumuzu açıyoruz, biz iyi olacağı temennisi ve umudundayız, inşallah iyi olur. 2020 yılı şuan itibari ile çok büyük olumsuzluklarla geçiyor hem dünyada hem ülkemizde. İnşallah bu kısa süreli olur, bundan sonra daha güzel şeyler olur, hem bizler hem de ülkemiz adına” şeklinde konuştu.
Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi