Genç yaşta evlenene ceza boşanana ödül

Helal yoldan genç yaşta evlilik yapan çiftler cezalandırılırken, kısa süreli evliliklerinin ardından boşananların adeta ‘kıyak emeklilik’ denilebilecek ‘süresiz nafaka’ ile ödüllendirilmesi büyük tepki çekiyor.

KÜLTÜR 18.02.2020 10:36:32 0
Genç yaşta evlenene ceza boşanana ödül
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk aile yapısını bozmak amacıyla feminist kadın derneklerin topluma dayattığı yasalar, aileyi yıkmaya devam ediyor. Genç evlilik teşvik edilmesi gerekirken, genç evlenen çiftlere hapis cezası, 10 günlük evliliğin ardından boşanan kadına ise ödül niyetine nafaka veriliyor. Süresiz Nafaka Platformu Kurucusu İlhan Ergincan ve Türkiye Aile Meclisi Derneği Başkanı Adem Çevik ise Akit’e yaptıkları açıklamada, Batı’dan devşirme yasaların acilen kaldırılması gerektiğini ifade ettiler.

Kıyak emeklilik yaptılar

Süresiz Nafaka Mağdurları Kurucusu İlhan Ergincan, şunları dile getirdi: “Aileyi yaşatması ve sağlam temeller üzerinde sürdürülebilir bir aile yapısı için kanunlar olması gerekirken, bizim dışardan devşirme kanunlarımız ile Türk aile yapısını bozmaktayız. Hayatlarını yanlış kanunlarla kararttığınız, severek evlenen genç evli kızlarımız ailelerinin devamını sağlamak için hapse attığınız kocalarına destek olmak ve ayaklarının üstünde durmak için çalışıp çocuklarına hem ana, hem baba olmaktadırlar. Diğer tarafta, evliliği kıyak emeklilik gören para avcısı kadınlar ise yaptıkları evliliklerinin bedelini yüklü miktarda aldıkları nafaka, tazminatlar ve ziynet eşyası paraları ile boşanarak ödül almaktadırlar. Yuvasına sahip çıkan, kocaları hapiste iken ev temizliğine giderek alın terinin peşinde olan kızlarımıza ceza veriyorsunuz. Evliliği rant kapısı gören ve boşanma davası açan kadınlara da ömür boyu nafaka ile ödül veriyorsunuz. Adalet sistemimiz sil baştan değişmelidir.

Ceza uzaklaştırıyor

Türkiye Aile Meclisi Derneği Başkanı Adem Çevik de, evlilik yaşı ilerledikçe cinsi sapıklıkların ortaya çıktığına dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu: “Dünyada nüfus yaşlanıyor, birçok ülkede de genç nüfus az. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız da evlilik yaşından bahsetmişti. Ama evliliğin önünde de engeller var. Bir kere nafakanın ömür boyu olması, genç evliliğin teşvik yerine ceza alması insanları evlilikten soğutuyor. Onun için nasıl ki Avrupa ülkelerinde genç evlilik teşvik ediliyorsa, bizde de teşvik edilmesi lazım. Ama biz de bırakın teşvik etmeyi, yasak var. Yasak olunca da toplumda, cinsi sapıklık, eşcinsellik gibi hastalıklar türüyor. Çünkü evlenmemek, geç evlenmek fıtratla savaşmaktır. Gençlerimiz, genç evlenmek yerine geç evlendiğinde bir takım ahlaksızlıklara, sapıklıklara, nefsi başka yerlerde başka hevesler peşinde oluyor. O zaman da onun ahlakı bozuluyor. Bu da yeni nesle çok etki ediyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği ve TÜİK raporlarında olduğu gibi evlilik yaşının 30 olması yerine genç evlilik teşvik edilerek, desteklenerek bu durumu yeniden inşaa edebiliriz. Batılı yasalardan kurtulmadığımız müddetçe de bu mümkün değil. Türk aile yapısına göre yasa çıkarmamız şarttır.  Hasan Eğrigöz  Ankara