Fidan satışları başladı

Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde fidan satıcıları da ürün teşhiri yaparak, fidan alımı için gelecek olan müşterilerin yolunu gözlemeye başladı.

KÜLTÜR 15.03.2019 11:26:25 0
Fidan satışları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fidan dikme sezonunun başlayacağı önümüzdeki günlerde, botanikçiler de şehrin çeşitli bölgelerinde kendi üretimi olan fidanları satışa sunmaya başladılar. İş yoğunluğunun başlayacağı günleri bekleyen fidan satıcıları, bölgenin hava şartlarına bağlı olarak en çok sattıkları ürünler olan, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Ceviz, Kiraz ve Vişne gibi meyve fidanlarını görücüye çıkardılar.

“KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Yaklaşık 13 yıldır bu sektörde çalıştıklarını belirten GAP Botanik yetkilisi Ahmet Erçetin; “ Yaklaşık 13 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyoruz. Ürünlerimizi İzmir’de kendimiz üretiyoruz, başta Van olmak üzere çeşitli illere götürüp satışını hem perekande hem de toptan olarak gerçekleştiriyoruz. Van’da 2 noktada satış gerçekleştiriyoruz. Her çeşit meyve fidanı elimizde bulunmaktadır. Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Badem, Fındık, Ceviz, Kiraz, Vişne, aklınıza gelebilecek her türden meyve fidanının yanı sıra süs bitkileri çeşitleri de satıyoruz. Sezonumuz Mart ayında başlıyor ve ortalama 1-2 ay devam ediyor. Mart ayının başlarında olmamızdan ve  soğuk havalardan dolayı şimdilik satışlarımız durgun geçiyor ama önümüzde ki haftadan sonra havaların daha çok ısınmaya başlamasıyla birlikte satışlarımızın artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız uygun. Örneğin, Elma, Kayısı, Kiraz 15 TL, aşılı olan Adilcevaz cevizimiz var 25 TL, aşısız İzmir cevizi 15 TL, Fındık 12,50 TL. Gelen müşterilerimize fiyat konusunda gerekli indirimi yapıp yardımcı oluyoruz” dedi. 
Bu iş için onlarca istihdam yaratıldığını da belirten Erçetin sözlerini şöyle tamamladı; “Firmamızın bünyesinde şuan üretimde, dikimde ve sökmede İzmir ve Van’da ortalama 50’ye yakın çalışanımız var. Ama iş yoğunluğu döneminde bu sayı değişiyor. Zamana ve sezona bağlı olarak 250 kişiye kadar çalışanımız oluyor. Süs bitki çeşitlerimiz de mevcut. Şuan tam olarak tüm çeşitlerimiz gelmedi ama 1 ay sonra tüm çeşitlerimiz gelmeye başlayacak. Bu süs bitkilerini de İzmir’deki seralarımızda üretiyoruz, elimizde çam fidanlarımız var, her türlü bitki türleri var, yani özel ithal isteyenlere de ithal ürünler getiriyoruz ve elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M. Selim Kurt

Fidan satışları başladı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: