Eski Tekel binası Valiliğe tahsis edildi

KÜLTÜR 5.02.2020 14:18:09 0
Eski Tekel binası Valiliğe tahsis edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir süre önce gündem olan ve tartışmaları da beraberinde getiren Eski Tekil Binası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Vanlıların, “kültür evi” olmasını talep ettiği ve konuyu ilgili bakanlıklara taşıdığı eski tekel binasının tahsisi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Van Valiliğine yapıldı.

24 Ocak 2020 tarihli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnamede, karar şu şekilde yer aldı; “Özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve mülkiyeti Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona eren TTA Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı, Van ili İpekyolu ilçesi, Çarşı Mahallesi, 1061 Ada, 69 ve 70 parsellerdeki taşınmazların ve bu taşınmazlar üzerindeki yapıların bir bütün halinde;

  1. Kamuya ait kurumların ihtiyacının karşılanması ile mevzuatla verilen yetkiler çerçevesinde kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu kütüğüne şerh edilmesi kaydıyla Van Valiliğine tahsis edilmek üzere 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (i) bendine istinaden bedelsiz olarak Maliye Hazinesine devredilmesine,
  2. Taşınmazların devir işlemlerinin ilgili kurumlar/kuruluşlar tarafından yerine getirilmesine,

4046 sayılı Kanunun 2 nci, 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Kararın sosyal medyada duyrulmasının ardından, Vanlılar, memnuniyetini dile getirdi. Şimdi gözler, söz konusu yerin ne şekilde değerlendirileceğine çevrildi.