Edremit’teki biniciler lisansını aldı

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Engel Atlama ve Dresaj Lisans Sınavı’, Van’ın Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Tesislerinde yapıldı. Yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilen sınava katı

KÜLTÜR 22.12.2018 16:11:12 0
Edremit’teki biniciler lisansını aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van başta olmak üzere Bölge’de ilk kez Edremit’te yapılan ve yaklaşık 25 profesyonel binicinin katıldığı ‘Engel Atlama ve Dresaj Lisans Sınavı’ gerçekleştirildi. Önce yazılı sınavda ter döken Vanlı binici adayları, daha sonra uygulamalı olarak sınavdan geçirildi.

  Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Tesislerinde gerçekleştirilen sınava Türkiye Binicilik Federasyonu yetkilileri gözetmenlik yaptı. Aileleri ile birlikte sınava gelen binici adaylarının heyecanı yüzlerinden okunurken, velileri de onlar kadar büyük heyecan yaşadı.

  DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN TEK BİNİCİLİK MERKEZİ

  Geçtiğimiz yıl hizmete sokulan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek binicilik merkezi olan Edremit Olimpik Binicilik Merkezi ilk lisans sınavını da gerçekleştirdi. Edremit Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yapılan sınav ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Tesisleri Koordinatörü ve Antrenörü Emre Üstdağ, bugünün kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

   Sıfırdan başladıkları bir işten lisans seviyesine kadar gelmiş olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Üstdağ, “Yaklaşık bir senedir onlarca çocuğa ciddi anlamda emekler verdik. Onları çok üst düzey seviyelere getirdik, binicilik ve atçılık anlamında. Geçtiğimiz sene on binlerce çocuğumuza ata dokunma fırsatı verdik. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Belediye başkanımıza bu anlamda desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bize atçılık ve binicilik konusunda verdiği desteklerden dolayı minnettarız kendisine. İnşallah lisanstan sonraki hedefimiz yeni müsabakalarla bölge halkının çocuklarını sosyalleştirme, atlara yakınlaştırma adına elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Burada binicilik adına bir çok branşta eğitimler vermekteyiz. Eğitimlerimiz devam ediyor. Onlarca binlerce sporcu bu anlamda yararlandı. Bugün 25 tane profesyonel binicimize federasyonun katkılarıyla gelen hakemimiz lisans sıvanı düzenleniyor. Düzenlenmiş sınav sonucunda lisanslı sporcular edinmiş olacak Van ve Edremit” dedi.

   MERAYDI, BİNİCİLİK TESİSİ OLDU

    Türkiye Binicilik Federasyonu Koordinatörü Hüsamettin Aydın da Edremit Olimpik Binicilik Tesislerinin bulunduğu alandan bahsederek, daha önceki mera halini bildiğini belirtti. O meraya çok ciddi bir tesisin kazandırıldığını ifade ederek, “Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli ile ilk buraya geldiğimizde burası meraydı. Şimdi ise Olimpik Binicilik Tesisi oldu. Hemen akabinde burada 15 Temmuz Şehitler kupası gerçekleştirdik ve bu bölgenin sporcuları yoktu. Bugün de bölgede ilk binicilik sınavı gerçekleştiriyoruz. Katılımımız 25 kişi, ve bu sporcularımızın lisans sınavlarını yapıyoruz. Bu bizim için bir övünç kaynağıdır çok güzel. Bu bölgedeki bu spor için muhteşem bir şey olacak. O sporcular Bölgede ilk defa yapılan ilk lisans sınavını heyecanını nasıl yaşıyorsa bende o heyecanı yaşıyorum çünkü ben buranın mera halini biliyorum” ifadelerini kullandı.

   Sınava katılan Berinay Şahin ve Nehir Kahraman ise, lisanslı sporcu olacaklarından duydukları mutluluğu dile getirerek, heyecanlarını anlattılar. Sınava girmeden önce çok heyecanlandığını dile getiren Belinay Şahin isimli sporcu, “Bugün çok heyecanlı olduğum için attan düştüm. Ancak bu beni asla yıldıramaz. Başarana kadar pes etmeyeceğim. İlerde binici olmak istiyorum. Bu sayede şampiyon olarak ülkemizi temsil etmek istiyorum” şeklinde konuştu.